Рецепт найсмачніших картопляних дерунів
Ситні, хрусткі та надзвичайно смачні деруни – одна з найулюбленіших страв кожного українця. Приготувати їх зможе кожен.
Інгредієнти:
Картопля (середні бульби) - 5 шт.
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Яйце куряче - 1 шт.
Борошно
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Для соусу:
Сир - 70 г
Сметана - 150 г
Часник - 1 зубок
Зелень (зелена цибуля або кріп)
Приготування
Картоплю та цибулю очистити. При цьому очищену картоплю не варто опускати в холодну воду, адже з неї вийде частина крохмалю.
Якщо маса вийшла досить рідкою, потрібно злити трохи зайвої рідини, прикриваючи загальну масу ножем. Далі додати трохи борошна, щоб отримати потрібну консистенцію. Можна борошна і не додавати, однак, якщо картопля з низьким вмістом крохмалю, завдяки йому деруни не будуть розвалюватися.
Розігріти сковороду, налити трішки олії. Смажити деруни на середньому вогні. Готові деруни викласти на серветки або паперові рушники, щоб стекла зайва олія.
Деруни можна подавати зі сметаною або ж зробити соус.
Приготування соусу.
Сир перетерти на сметану через дрібне сито. Добре перемішати, злегка посолити, додати розчавлений часник та зелень. Перемішати все до однорідної маси.
Смачного!