Щоб не отруїтися: як правильно обрати черешню. Корисні поради
Влітку багато людей поспішають відкрити сезон черешні, не знаючи, на що потрібно звернути увагу, щоб від ласування червоною красунею отримати лише користь.
Яка ягода буде мати найкращий смак?
Черешня обов'язково має бути свіжою та натуральною, проте слід пам'ятати, що рівень її солодкості залежить від сорту.
Темний сорт найчастіше солодший за білий.
Як обирати черешню?
Зовнішній вигляд
Обов'язково слід звертати увагу, щоб шкірка черешні блищала та не мала жодних недоліків. Якщо на шкірці помічаєте гнилі місця, скоріше за все, вона не свіжа. Якщо ж оболонка м'яка та тьмяна, то ягода переспіла або була зірвана вже дуже давно.
Запах
Ягода повинна приємно пахнути, не мати аромату гнилі чи бродіння. Якщо ж такий аромат присутній, черешня вже псується.
Плодоніжка
Якщо хвостик черешні засохлий, це означає, що її зірвали вже давно і, скоріш за все, вона переспіла. Якщо ж плодоніжки зовсім немає, в черешні можуть з'явитися мікроби.
Якщо ви скуштували черешню і в роті з'явився неприємне пощипування, це означає, що нею можна легко отруїтися.