Рецепт дня: бананові сирники
Більшість дорослих та дітей полюбляють сирники. Але їсти постійно класичний десерт набридає. Пропонуємо приготувати незвичайні за формою сирники з бананом. Ця страва має особливо ніжну текстуру та характерний аромат.
До речі, десерт можна подати дуже незвичайним чином: дати сирникам трохи охолонути і скласти їх у вигляді веж, прошаровуючи кружальцями свіжих бананів. Подавати бананові сирники можна з шоколадом, сгущеним молоком, варенням, медом, сметаною або збитими сливками.
І ще одна порада. Чим стиглішими, а значить і солодшими будуть банани, тим ніжнішими і смачнішими вийдуть з них сирники. Тому вибирайте для приготування фрукти з жовтою шкіркою, покритою коричневими крапочками.
Інгредієнти:
Сир - 400 г
Яйця - 2 шт.
Цукор - 1 ч. л.
Сіль - 1 щіп.
Борошно - 5 ст. л. + для посипання
Банани - 2 шт.
Рослинна олія - 2 ст. л.
Приготування:
1. Сир протріть крізь сито і змішайте з яйцями, цукром та сіллю. Всипте до сиру борошно, перемішайте.
2. Банани наріжте шматочками довжиною 3-4 см. Присипте руки борошном і розділіть сирну масу на 10-15 рівних частин.
3. Сформуйте з сиру тонкі кругляшки. У центр кожного викладіть шматочок банана, зберіть і зліпіть краї заготовки. Надайте сирникам форму кубу.
4. У сковороді розігрійте олію. Смажте сирники на невеликому вогні під кришкою по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору.
Смачного!