Рецепт дня: печінковий рулет із грибами
Простий рулет закусочний підійде і для бутербродів на сніданок або перекус, і на святковий стіл. Для начинки в цю апетитну закуску можна взяти не лише печериці, а й лісові гриби.
А за бажання можна і поекспериментувати з начинками. Ніжна печінкова маса відмінно поєднується з вершковим сиром, яйцями із зеленою цибулею або морквяно-цибулевою начинкою.
Інгредієнти:
Куряча печінка - 400 г
Цибуля - 1 шт.
Яйця - 2 шт.
Молоко - 50 мл
Борошно - 3 ст. л.
Рослинна олія - 4 ст. л. + для змащування
Приправа для курки - 1/2 ч. л.
Сіль - за смаком
Печериці або варені лісові гриби - 400 г
Перець чорний мелений - за смаком
Вершкове масло - 50 г
Приготування:
1. Печінку разом із цибулею пропустіть через м'ясорубку або подрібніть у блендері.
2. Виделкою збийте яйця з молоком. Додайте до печінки разом із борошном, 2 ст. л. рослинної олії, приправою та 1/2 ч. л. солі. Добре перемішайте.
Порада. Якщо ви використовуєте блендер, можна з'єднати всі інгредієнти прямо в ньому.
3. Деко застеліть пергаментом і змастіть олією. Рівним шаром розподіліть по ньому м'ясну масу. Запікайте в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці приблизно 15 хвилин
На замітку. Чим товстіший пласт, тим більше часу піде на приготування.
4. У сковороді розігрійте рослинне масло, що залишилося. Обсмажте дрібно нарізані гриби легкої рум'яності. Посоліть і поперчіть до смаку.
Порада. Щоб начинка була одноріднішою, її можна додатково подрібнити в блендері.
5. Дістаньте корж із духовки. Накрийте пергаментом, переверніть і зніміть лист, на якому він запікався.
Порада. Якщо пергамент погано відходить, змастіть його холодною водою і повторіть спробу.
6. Покрийте корж вершковим маслом. Розподіліть по ньому грибну начинку, відступивши від одного краю кілька сантиметрів.
7. Обережно піднімайте пергамент, на якому лежить корж, і згортайте рулет.
8. Оберніть рулет печінка пергаментом або фольгою. Після повного остигання приберіть у холодильник на 30-60 хвилин.
Смачного!