Рецепт дня: смажені курячі котлети з гарбузом
Котлети з курячого фаршу з додаванням гарбуза виходять надзвичайно ніжними, соковитими, гарного жовто-жовтогарячого кольору, ароматними та дуже корисними.
Такі котлети розлітаються в мить.
Інгредієнти:
Гарбуз - 250 г
Цибуля - 1 шт.
Часник - 2 зуб.
Курячий фарш - 800-900 г
Яйце - 1 шт.
Сіль - 1 ч. л.
Перець чорний мелений - за смаком
Борошно - 1-2 ст. л.
Рослинна олія - 2 ст. л.
Вода - 50-70 мл
Манна крупа - 2-3 ст. л. (за бажанням)
Приготування
1. Гарбуз натріть на великій тертці або подрібніть у блендері разом з цибулею і злегка відіжміть. Часник пропустіть через прес.
2. Змішайте фарш з гарбузом, яйцем, цибулею, часником, сіллю та перцем.
Якщо фарш виходить занадто рідким, додайте трохи манної крупи.
3. Сформуйте невеликі котлети і злегка обваляйте у борошні.
Злегка змочуйте руки водою, щоб не лип фарш.
4. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажуйте котлети по 5-6 хвилин із кожного боку.
5. Додайте у сковороду з котлетами трохи води, накрийте кришкою і залиште на невеликому вогні ще на 7-10 хвилин.
Смачного!