Рецепт дня: боботі - африканська запіканка з фаршу
Боботі - традиційна страва Південно-Африканської Республіки. У цій ніжній м'ясній запіканці дуже добре поєднуються нотки солоного та солодкого, тонкий аромат прянощів та гострота суміші перців. До того ж страва не складна у приготуванні, апетитна та дуже ситна.
Інгредієнти:
Цибуля - 2 шт.
Яблуко - 1 шт.
Мигдаль - 2 ст. л.
Оливкова олія - 1 ст. л.
Вершкове масло - 30 г
Яловичий фарш - 1 кг
Яйця - 3 шт.
Хлібні крихти - 60 г
Каррі - 2 ст. л.
Родзинки - 80 г
Лимонний сік - 2 ст. л.
Сіль - за смаком
Куркума - 1/2 ч. л.
Молоко - 200 мл
Лавровий лист - 4 шт.
Приготування
1. Розігрійте духовку до 170 °С. Цибулю та яблуко очистіть і наріжте дрібними кубиками. Мигдаль порубайте.
2. У сковороді розігрійте оливкову олію та вершкове масло, обсмажуйте цибулю до м'якості 2-3 хвилини. Додайте до цибулі яблука і смажте 2 хвилини. Всипте фарш, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.
3. Зніміть фарш з вогню, додайте 1 яйце, хлібні крихти, каррі, родзинки, мигдаль, лимонний сік та сіль, добре перемішайте.
4. Викладіть фарш у форму для запікання, розрівняйте поверхню лопаткою та накрийте фольгою. Випікайте боботі 40 хвилин у заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці.
5. Збийте віночком 2 яйця з молоком і куркумою. Дістаньте запеканку з духовки і полийте яєчною масою, зверху викладіть лаврове листя.
6. Запікайте страву ще 15 хвилин до золотистої скоринки.
Смачного!