Рецепт дня: жингялів хац

Просмотров: 934
1 липня 2023 13:09
Смачна та корисна страва із звичайних продуктів!

Це традиційна вірменська страва. У перекладі означає "хліб із зеленню". Готується він із прісного тіста, в якості начинки використовують дуже багато різноманітної зелені, іноді її кількість доходить до 20 видів. Готувати такий хліб зовсім не складно, спробуйте!

 

Інгредієнти:

Сіль - 1 ч. л.

Вода - 150 мл

Рослинна олія - 4 ст. л.

Борошно - 300 г

Свіжа зелень - 500 г

мелений чорний перець - за смаком

Вершкове масло - за смаком

Приготування

1. Розчиніть сіль у теплій воді, додайте 2 ст. л. олії. Влийте до просіяного борошна, замісіть гладке і м'яке тісто. Скачайте в кулю, накрийте плівкою та залиште на 20–30 хвилин.

На замітку. Борошна може знадобитися трохи більше або менше.

2. Зелень промийте, обсушіть, видаліть товсті гілки і дрібно наріжте.

Для начинки підійде будь-яка зелень: шпинат, кропива, бурякове бадилля, кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля. Чим більше видів, тим краще.

3. Тісто розділіть на порції вагою приблизно по 50 г. Кожен шматочок розкотіть у дуже тонкий круглий коржик.

4. Додайте в зелень 2 ст. л. олії, сіль і перець за смаком, перемішайте.

5. У центр кожного коржика викладіть велику порцію начинки. З'єднайте краї тіста та защипніть у центрі. Переверніть швом вниз і злегка приплюсніть.

6. Випікайте на сухій і добре розігрітій сковороді з двох сторін по 2-3 хвилини до рум'яної скоринки.

7. Готові хлібці з зеленню можна змастити вершковим маслом.

Смачного!




Похожие новости: