Рецепт дня: жингялів хац
Це традиційна вірменська страва. У перекладі означає "хліб із зеленню". Готується він із прісного тіста, в якості начинки використовують дуже багато різноманітної зелені, іноді її кількість доходить до 20 видів. Готувати такий хліб зовсім не складно, спробуйте!
Інгредієнти:
Сіль - 1 ч. л.
Вода - 150 мл
Рослинна олія - 4 ст. л.
Борошно - 300 г
Свіжа зелень - 500 г
мелений чорний перець - за смаком
Вершкове масло - за смаком
Приготування
1. Розчиніть сіль у теплій воді, додайте 2 ст. л. олії. Влийте до просіяного борошна, замісіть гладке і м'яке тісто. Скачайте в кулю, накрийте плівкою та залиште на 20–30 хвилин.
На замітку. Борошна може знадобитися трохи більше або менше.
2. Зелень промийте, обсушіть, видаліть товсті гілки і дрібно наріжте.
Для начинки підійде будь-яка зелень: шпинат, кропива, бурякове бадилля, кінза, петрушка, кріп, зелена цибуля. Чим більше видів, тим краще.
3. Тісто розділіть на порції вагою приблизно по 50 г. Кожен шматочок розкотіть у дуже тонкий круглий коржик.
4. Додайте в зелень 2 ст. л. олії, сіль і перець за смаком, перемішайте.
5. У центр кожного коржика викладіть велику порцію начинки. З'єднайте краї тіста та защипніть у центрі. Переверніть швом вниз і злегка приплюсніть.
6. Випікайте на сухій і добре розігрітій сковороді з двох сторін по 2-3 хвилини до рум'яної скоринки.
7. Готові хлібці з зеленню можна змастити вершковим маслом.
Смачного!