Рецепт дня: гострі малосольні огірки
Рецепт простий, досить доступний та зрозумілий. Огірки, приготовані таким способом, виходять хрусткими та дуже смачними. Вони обов’язково сподобаються любителям яскравих та насичених смаків.
Щодо гостроти, то кількість гострого перцю ви можете регулювати на свій смак.
Інгредієнти:
Огірки – 1 кг
Вода – 1 л
Сіль – 2 ст. л.
Цукор – 1 ст. л.
Червоний гострий перець – 0,5-1 шт.
Часник - 5 зуб.
Насіння кропу – 1 ч. л.
Зернова гірчиця – 1 ч. л.
Чорний перець горошком - 10 горошин
Запашний перець горошком - 5 шт.
Кріп - 1 пучок
Лавровий лист - 3 шт.
Приготування:
1. Огірки помийте і складіть у миску. Залийте водою кімнатної температури та залиште на 2 години.
2. У каструлі закип'ятіть літр води. Додайте сіль і цукор та варіть, доки вони не розчиняться. Залишіть на 5 хвилин.
3. Червоний перець та часник наріжте невеликими шматочками. Змішайте з насінням кропу, гірчицею та горошинами перцю.
4. Половину гострої суміші разом з лавровим листом покладіть на дно каструлі, зверху огірки зі зрізаними кінчиками. Засипте спеціями, що залишилися, і накрийте кропом.
5. Залийте розсіл у каструлю з огірками. Зверху накрийте тарілкою та поставте банку з водою.
6. Коли рідина охолоне, поставте огірки в холодильник на добу.
Смачного!