Врожай мрії: як виростити крупні баклажани
Баклажани можна зустріти на городах багатьох українців. Але не завжди вони виростають крупними і в той же час не перезрілими.
Що треба робити для покращення якості плодів, пише На пенсії.
Для того, щоби баклажани не дрібніли, у липні треба забрати «зайві» плоди. На кущі їх слід залишити від п’яти до восьми. Також слід обірвати всі квітки та дрібні пасинки. А коли плоди почнуть наливатися, прищипнути всі верхівки і обірвати нижнє жовті листя.
Крім того, для гарного врожаю важливо стежити за станом баклажанів - вони самі підкажуть про свої хвороби чи про те, чим їх потрібно підгодувати.
Якщо листя росте під гострим кутом до стебла, значить рослині не вистачає фосфору.
Коли скручуються вгору, утворюючи «човник», а потім по краях з’являється коричнева смужка - це калійне голодування.
Листя стають мармурово-зелені – не вистачає магнію, пішли мозаїчні жовто-зелені розводи – нестача мікроелементів. Хоча можливе і вірусне захворювання – тютюнова мозаїка.