Як приготувати "Фанту" вдома
Усім нам чудово знайомий апельсиновий напій фанта. Але під гарною та яскравою етикеткою в магазинному напої міститься така кількість хімічних шкідливих речовин, що не рекомендується пити його дорослим, а для дітей фанта – табу.
Проте для любителів апельсинового інтенсивного смаку фанти є чудова альтернатива – "Фанта" по-домашньому. Напій на смак не поступається нічим аналогу з магазину, а за рівнем користі для організму в тисячі разів перевершує його.
Інгредієнти:
Вода – 700 мл
Апельсин – 2 шт.
Мандарин – 3 шт.
Лимон – 1 шт.
Цукор – 150 г
Вода газована – 500 мл
Цукор – за смаком
Приготування:
1. Фрукти ретельно помити.
2. З лимона ножем або теркою тоненько-тоненько зніміть цедру. Потрібна лише жовта частина, біла частина лимона не повинна потрапило, інакше гірчитиме. Білу частину просто зрізать з лимона. З лимона, що залишився, видавіть сік. Або виберіть кістки та перекрутіть його в блендері.
3. Той самий процес повторіть з апельсинами та мандаринами: зняти цедру, вичавити сік.
4. У каструлю покладіть цедру із фруктів, влийте сік, всипте цукор.
5. Залити окропом і прокип'ятіть буквально 1 хвилину. Остудіть і відправте каструльку в холодильник на 5 годин, щоби суміш настоялася.
6. Процідіть цитрусовий сироп, змішайте з газованою водою у пропорції 1:1 – і можна пити!
Порада. Можна змішати відразу все у пляшку, а можна порційно змішувати безпосередньо перед подачею.
Смачного!