Навіщо додавати листя смородини та вишні при засолюванні огірків?
Сезон консервації огірків відкритий, тому кожна господиня намагається приготувати найсмачніші мариновані та солоні огірки.
І якщо з часником, кропом, оцтом, хроном, які кладуть у банки при засолюванні, немає питань, то з листям смородини та вишні – ситуація неоднозначна. Багато сучасних господинь давно не додають листя в банки. А наші бабусі робили це постійно.
Навіщо ж це робити, пише napensii.ua.
Що ж дає листя смородини та вишні огіркам, чи впливають вони на смак? Виявляється, особливого впливу на смакові якості немає, хоча смородинове листя дає заготовкам цікавий смак, а точніше аромат.
Одна з головних переваг листя вишні та смородини – це дубильні речовини, які перешкоджають розм’якшенню огірків і роблять їх пружними та хрусткими.
Також листя вишні і смородини мають бактерицидні властивості. А це допомагає зберігатися огіркам довше.
Господині радять додавати до 3-літрової банки від 3 до 8 листочків.
Попередньо листя потрібно оглянути, щоб на них не було слідів від хвороб або шкідників. І добре промити під проточною водою.