Рецепт дня: фріттата з кабачками
Якщо вам набрид традиційний омлет, приготуйте фриттату. Це той же самий омлет, тільки по-італійськи - з овочами. Один із простих та безпрограшних – рецепт фрітати з кабачками.
Страва чудово підходить для сніданку або як варіант для легкої вечері. Смак фрітати можна урізноманітнити, додавши в начинку болгарський перчик та спеції.
Інгредієнти:
Яйця - 5 шт.
Кабачок - 180 г (1 середній)
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Зелень – 20 г
Рослинна олія - 30 г
Сіль - за смаком
Приготування:
1. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на дрібній тертці. Цибулю обсмажити кілька хвилин на олії, додати моркву та 2-3 хвилини потушкувати.
2. Кабачок очистити, нарізати невеликими кубиками або соломкою, додати до цибулі з морквою і протушкувати разом 5 хвилин. Трохи присолити.
3. Яйця збити блендером, присолити та додати дрібно нарізану зелень.
4. У мисці добре змішати збиті яйця з овочевою сумішшю. Викласти у форму для запікання.
5. Запікати в завчасно розігрітій до 180 градусів духовці 10-40 хвилин поки суміш перестане бути рідкою. Час приготування залежить від товщини фріттати.
При подачі прикрасити фріттату з кабачків зеленню.
Смачного!