Рецепт дня: молода картопля, запечена з сиром

Просмотров: 646
15 липня 2023 19:30
Простота приготування та відмінний смак

Запечена картопля з сиром та зеленню - смачний гарнір із простих інгредієнтів. Страва легка у приготуванні, ароматна та злегка пікантна. За бажанням можна додавати різні спеції - від сухого часнику до каррі. А сирний соус зробить цю страву дуже ніжною.

Ця домашня страва підійде як на обід, так і на вечерю.

Інгредієнти:

Молода картопля - 800-900 г

Сир (творог) - 100 г

Сир твердий - 150 г

Вершкове масло - 2 ст. л.

Борошно пшеничне - 2 ст. л.

Молоко - 250-300 мл

Сіль - за смаком

Приготування

1. Картоплю промийте під проточною водою і зніміть шкірку. Відваріть за 10-15 хвилин і злийте всю рідину.

2. Твердий сир натріть на великій тертці. Сир (творог) протріть через сито.

3. У сковороді розтопіть олію на середньому вогні. Всипте просіяне борошно і, помішуючи, обсмажуйте півтори-дві хвилини.

4. Тонким цівком влийте молоко, продовжуючи помішувати. Через 1-2 хвилини зніміть соус із вогню.

5. Додайте в соус сир з творогом, злегка посоліть і перемішайте.

6. Викладіть картоплю у форму і залийте соусом.

7. Запікайте у попередньо розігрітій до 180 °С духовці півгодини.

Смачного!




Похожие новости: