Рецепт дня: молода картопля, запечена з сиром
Запечена картопля з сиром та зеленню - смачний гарнір із простих інгредієнтів. Страва легка у приготуванні, ароматна та злегка пікантна. За бажанням можна додавати різні спеції - від сухого часнику до каррі. А сирний соус зробить цю страву дуже ніжною.
Ця домашня страва підійде як на обід, так і на вечерю.
Інгредієнти:
Молода картопля - 800-900 г
Сир (творог) - 100 г
Сир твердий - 150 г
Вершкове масло - 2 ст. л.
Борошно пшеничне - 2 ст. л.
Молоко - 250-300 мл
Сіль - за смаком
Приготування
1. Картоплю промийте під проточною водою і зніміть шкірку. Відваріть за 10-15 хвилин і злийте всю рідину.
2. Твердий сир натріть на великій тертці. Сир (творог) протріть через сито.
3. У сковороді розтопіть олію на середньому вогні. Всипте просіяне борошно і, помішуючи, обсмажуйте півтори-дві хвилини.
4. Тонким цівком влийте молоко, продовжуючи помішувати. Через 1-2 хвилини зніміть соус із вогню.
5. Додайте в соус сир з творогом, злегка посоліть і перемішайте.
6. Викладіть картоплю у форму і залийте соусом.
7. Запікайте у попередньо розігрітій до 180 °С духовці півгодини.
Смачного!