Рецепт дня: лобіо із зеленої стручкової квасолі
Цю популярну грузинську страву можна приготувати не лише із сухої квасолі. Лобіо зі стручкової квасолі – більш легкий та швидкий рецепт, ніж класичний варіант, така собі літня версія.
У цьому рецепті не потрібно нічого замочувати, витрачати одну-дві години на відварювання квасолі - достатньо зробити кілька простих дій і ситна, ароматна страва готова! За рахунок додавання спецій та часнику лобіо виходить гострим, а горіхи роблять його ситним.
Інгредієнти:
Свіжа зелена квасоля - 700 г
Сіль - за смаком
Цибуля - 2 шт.
Солодкий червоний перець - 1 шт.
Великий помідор - 1 шт.
Рослинна олія - 5 ст. л.
Часник - 4 зуб.
Волоські горіхи - 150 г
Гострий зелений перець - 1 шт.
Свіжа петрушка – 20 г
мелений пажитник - 1 ч. л.
Сушений коріандр - 1 ч. л.
мелений гострий червоний перець - 1 ч. л.
Шафран – 1 ч. л.
Приготування
1. Помийте квасолю і зріжте кінчики з обох боків. Відваріть у підсоленій воді до м'якості (5-7 хвилин після закипання). Відкиньте на друшляк.
2. Наріжте цибулю і солодкий перець не надто дрібно. З помідора зніміть шкірку і теж наріжте.
3. Розігрійте в сковороді олію на середньому вогні. Обсмажуйте цибулю та солодкий перець 4–5 хвилин. Додайте помідор, перемішайте і через пару хвилин викладіть до овочів квасолю.
4. Поки все готується, подрібніть часник разом із волоськими горіхами. Можна використовувати м'ясорубку чи блендер.
5. Гострий перець наріжте кільцями. Порубайте петрушку.
6. Додайте в сковороду горіхову масу, гострий перець, петрушку та всі спеції, підсоліть.
Ретельно перемішайте та зніміть лобіо з вогню.
Подавайте одразу ж.
Смачного!