Рецепт дня: канадські карамельні тарталетки
Тарталетки - ідеальний порційний десерт для святкового столу, фуршету чи буднів. Їх із задоволенням з'їдять як дорослі, так і діти.
Цю незвичайну випічку з начинкою з коричневого цукру та вершкового масла подають у теплому вигляді з холодними збитими вершками.
Інгредієнти для тіста:
Борошно - 180 г
Сіль - 0,5 ч. л.
Вершкове масло - 100 г + для змащування
Вода - 4 ст. л.
Яєчний жовток - 1 шт.
Столовий укус - 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
Коричневий цукор – 200 г
Сіль - 0,5 ч. л.
Вершкове масло - 50 г
Ванільний екстракт - 1 ч. л.
Яйце - 1 шт.
Родзинки - за смаком
Горіхи – за смаком
Приготування:
1. Змішайте борошно та сіль. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і перетріть з борошном у крихту.
2. Збийте віночком крижану воду, жовток та оцет. Влийте суміш до крихти, замісіть м'яке та гладке тісто. Скачайте його в кулю, оберніть харчовою плівкою та заберіть у холодильник на 30–40 хвилин.
3. Розкотіть тісто в пласт завтовшки 5-6 мм. Виріжте з нього кружечки діаметром 10-12 см.
4. Форми для кексів змастіть вершковим маслом. Викладіть туди заготовки та притисніть їх до центру ємностей. Заберіть у холодильник на 10–15 хвилин.
5. Приготуйте начинку. З'єднайте цукор, сіль та м'яке вершкове масло. Додайте ванільний екстракт та яйце, перемішайте до однорідності. У начинку можна додати родзинки та шматочки горіхів.
6. Розкладіть начинку по тарталеткам. Викладіть їх на деко.
7. Випікайте у завчасно розігрітій до 210 °С духовці 15-18 хвилин до золотистого кольору.
Смачного!