Рецепт дня: канадські карамельні тарталетки

Просмотров: 902
24 липня 2023 16:11

Тарталетки - ідеальний порційний десерт для святкового столу, фуршету чи буднів. Їх із задоволенням з'їдять як дорослі,  так і діти.

Цю незвичайну випічку з начинкою з коричневого цукру та вершкового масла подають у теплому вигляді з холодними збитими вершками.

Інгредієнти для тіста:

Борошно - 180 г

Сіль - 0,5 ч. л.

Вершкове масло - 100 г + для змащування

Вода - 4 ст. л.

Яєчний жовток - 1 шт.

Столовий укус - 1 ч. л.

Інгредієнти для начинки:

Коричневий цукор – 200 г

Сіль - 0,5 ч. л.

Вершкове масло - 50 г

Ванільний екстракт - 1 ч. л.

Яйце - 1 шт.

Родзинки - за смаком

Горіхи – за смаком

Приготування:

1. Змішайте борошно та сіль. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і перетріть з борошном у крихту.

2. Збийте віночком крижану воду, жовток та оцет. Влийте суміш до крихти, замісіть м'яке та гладке тісто. Скачайте його в кулю, оберніть харчовою плівкою та заберіть у холодильник на 30–40 хвилин.

3. Розкотіть тісто в пласт завтовшки 5-6 мм. Виріжте з нього кружечки діаметром 10-12 см.

4. Форми для кексів змастіть вершковим маслом. Викладіть туди заготовки та притисніть їх до центру ємностей. Заберіть у холодильник на 10–15 хвилин.

5. Приготуйте начинку. З'єднайте цукор, сіль та м'яке вершкове масло. Додайте ванільний екстракт та яйце, перемішайте до однорідності. У начинку можна додати родзинки та шматочки горіхів.

6. Розкладіть начинку по тарталеткам. Викладіть їх на деко.

7. Випікайте у завчасно розігрітій до 210 °С духовці 15-18 хвилин до золотистого кольору.

Смачного!




Похожие новости: