Рецепт дня: яловичина по-монгольськи
Яловичина по-монгольськи досить популярна у китайських ресторанах. Так, незважаючи на назву, це блюдо китайської кухні. М'ясо виходить найніжнішим, просоченим соєвим соусом з гостро-солодким присмаком.
Тонкі скибочки соковитого м'яса у густому соусі з ароматом імбиру та часнику ідеально поєднуються з відвареним рисом.
Інгредієнти:
Часник - 4 зуб.
Імбир – 10 г
Рослинна олія – 3 ст. л.
Соєвий соус - 120 мл
Вода – 60 мл
Цукор – 100 г
Філе яловичини – 450 г
Кукурудзяний крохмаль – 40 г
Зелена цибуля – за смаком
Приготування:
1. Часник та імбир очистіть, подрібніть і посмажте на 1 столовій ложці олії одну хвилину.
2. Додайте в сковороду соєвий соус, воду та цукор, перемішайте. Доведіть соус до кипіння та варіть 3–5 хвилин до загустіння.
Порада. Для цієї страви найкраще підходить м'ясо з нежирних частин яловичини.
3. На сковороді добре розігрійте 1 столову ложку олії, обсмажте половину яловичини до коричневої скоринки на сильному вогні за 2-3 хвилини.
4. Перекладіть готове м'ясо в миску і заберіть убік. Так само обсмажте другу половину яловичини.
5. Поверніть м'ясо в сковороду, змішайте із соусом і тушкуйте ще 5-7 хвилин.
6. Перекладіть яловичину на тарілку та прикрасьте нарізаною зеленою цибулею.
Смачного!