Рецепт дня: фрикадельки, запечені з кабачками

Просмотров: 803
28 липня 2023 14:47

Соковиті м'ясні кульки та апетитні овочі під рум'яною сирною скоринкою - варіант для оригінального, але водночас простого обіду чи вечері.

Інгредієнти:

Фарш (будь-який) - 350-400 г

Яйце - 1 шт.

Цибуля - 1 шт.

Сушений мелений часник - 1 ч. л.

Сіль - 2/3 ч. л. + для вершків

Перець чорний мелений - за смаком

Кабачок - 1 шт. (середній)

Рослинна олія - 1 ст. л.

Жирні вершки - 100-120 мл

Паприка - за смаком

Сир твердий - 70-100 г

Приготування:

1. Змішайте фарш з яйцем, подрібненою цибулею, часником, сіллю та перцем. Сформуйте невеликі фрикадельки і злегка приплюсніть.

2. Кабачок наріжте не надто товстими кружальцями.

3. Чергуючи, викладіть фрикадельки з кабачками у форму для запікання, змащену олією.

4. Вершки трохи посоліть і змішайте з паприкою. Полийте сумішшю м'ясо з кабачками.

5. Накрийте кришкою або фольгою форму та запікайте в завчасно розігрітій до 180 °С духовці приблизно 25–30 хвилин.

6. За 10 хвилин до кінця приготування видаліть фольгу і посипте тертим сиром.

Смачного!




Похожие новости: