Рецепт дня: фрикадельки, запечені з кабачками
Соковиті м'ясні кульки та апетитні овочі під рум'яною сирною скоринкою - варіант для оригінального, але водночас простого обіду чи вечері.
Інгредієнти:
Фарш (будь-який) - 350-400 г
Яйце - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Сушений мелений часник - 1 ч. л.
Сіль - 2/3 ч. л. + для вершків
Перець чорний мелений - за смаком
Кабачок - 1 шт. (середній)
Рослинна олія - 1 ст. л.
Жирні вершки - 100-120 мл
Паприка - за смаком
Сир твердий - 70-100 г
Приготування:
1. Змішайте фарш з яйцем, подрібненою цибулею, часником, сіллю та перцем. Сформуйте невеликі фрикадельки і злегка приплюсніть.
2. Кабачок наріжте не надто товстими кружальцями.
3. Чергуючи, викладіть фрикадельки з кабачками у форму для запікання, змащену олією.
4. Вершки трохи посоліть і змішайте з паприкою. Полийте сумішшю м'ясо з кабачками.
5. Накрийте кришкою або фольгою форму та запікайте в завчасно розігрітій до 180 °С духовці приблизно 25–30 хвилин.
6. За 10 хвилин до кінця приготування видаліть фольгу і посипте тертим сиром.
Смачного!