Рецепт дня: шоколадний сирний чізкейк
Чізкейк – це найсмачніший десерт, який відомий у всьому світі. Його приготування досить просте, але потребує великої витрати часу.
За цим рецептом у вас вийде ніжний десерт із насиченим смаком какао та тонким ароматом кави.
Інгредієнти для основи:
Печиво - 150 г
Цукор - 2 ст. л.
Какао-порошок - 2 ст. л.
Вершкове масло - 3 ст. л.
Інгредієнти для чізкейку:
Сир - 900 г
Цукор - 150 г
Какао-порошок - 60 г
Борошно - 2 ст. л.
Яйця - 2 шт.
Розчинна кава - 2 ч. л.
Ванільний екстракт - 2 ч. л.
Темний шоколад - 60 г
Приготування:
1. Форму діаметром 23 см застеліть папером для випікання. Печиво подрібніть у крихту, змішайте з цукром, какао та розтопленим маслом.
2. Викладіть крихту у форму, рівномірно розподіліть її дном і утрамбуйте. Заберіть на 15 хвилин у холодильник.
3. Розігрійте духовку до 160 °С. У нижній третині духовки встановіть форму, заповнену водою.
4. Приготуйте чізкейк. Сир протріть крізь сито або подрібніть блендером. Ретельно змішайте з цукром, какао та борошном.
5. Яйця збийте віночком і додайте до сиру разом з кавою та ванільним екстрактом, ще раз перемішайте.
6. Шоколад дрібно наріжте і розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, влийте до сиру і перемішайте.
7. Вилийте сирну масу на основу. Форму з чізкейком поставте у верхню третину духовки.
8. Випікайте 50-55 хвилин, потім вимкніть духовку і залиште всередині чізкейк ще на годину.
Смачного!