Рецепт дня: яєчня з помідорами по-китайськи

Просмотров: 931
1 серпня 2023 20:10

Цю страву гарантовано можна знайти на столі у будь-якої китайської сім'ї і на звичайний сніданок чи обід, і на святкову вечерю.

Насичений смак звичним інгредієнтам надають соєвий соус, кетчуп і смажена зелена цибулю. За бажанням можна додати часник та улюблені спеції.

Інгредієнти:

Яйця - 4 шт.

Сіль - за смаком

Рослинна олія - 2 ст. л.

Зелена цибуля - 2-3 пера

Помідори - 3 шт.

Соєвий соус - 2 ч. л.

Кетчуп - 1 ч. л.

Приготування:

1. Збийте яйця із щіпкою солі.

2. Розігрійте сковороду на сильному вогні та влийте половину олії. Вилийте туди яйця. Коли низ схопиться, трохи помішайте їх, щоб вони обсмажилися з усіх боків. Перекладіть яйця на тарілку.

Порада. Не перемішуйте дуже сильно. Для цієї страви яєчні шматочки мають бути великими.

3. Наріжте цибулю невеликими кубиками. Помідори наріжте великими часточками чи шматочками.

4. У сковороді розігрійте ще ложку олії. Обсмажуйте цибулю 30-60 секунд, доки не з'явиться аромат. Покладіть туди помідори та перемішайте. З боків повільно влийте соєвий соус. Додайте кетчуп та сіль.

5. Готуйте, помішуючи, 1-2 хвилини. Помідори мають пустити сік.

6. Додайте смажені яйця, швидко і ретельно все перемішайте і зніміть з вогню.

Смачного!

 

 

 

 




Похожие новости: