Рецепт дня: стручкова квасоля з картоплею по-грецьки
Тушкована картопля зі стручковою квасолею - відмінна пісна страва із приємною цитрусовою кислинкою та ароматом орегано, яка, незважаючи на свою простоту, виходить дуже смачною.
Завдяки обсмажуванню перед тушкуванням овочі відмінно тримають форму, а томатний соус робить блюдо соковитим.
Інгредієнти:
Картопля - 400 г
Цибуля - 1 шт.
Стручкова квасоля - 500 г
Часник - 5 зуб.
Зелень - за смаком
Помідори - 600-650 г
Рослина олія - 60 мл + для подачі
Мелений кмин -1 ч. л.
Орегано - 2 ч. л.
Лавровий лист - 1 шт.
Вода - 250 мл
Сіль - за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Свіжий лимонний сік - 2-3 ст. л.
Приготування
1. Картоплю наріжте середніми шматочками, цибулю – дрібними. Стручки квасолі розділіть ножем на кілька частин. Часник та зелень подрібніть.
Порада. Можна взяти і заморожену квасолю. Розморожувати її не потрібно.
2. Помідори на хвилину опустіть у окріп. Ополосніть під холодною водою. Очистіть від шкірки та подрібніть у блендері.
Порада. Свіжі овочі можна замінити на консервовані у власному соку.
3. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м'якості та легкої рум'яності. Додайте часник, кмин і орегано. Помішуючи, готуйте хвилину-півтори.
4. Додайте помідори, квасолю, картоплю, лавровий лист та воду. Трохи збільшити вогонь і довести до кипіння. Посоліть і поперчіть, посипте зеленню.
Порада. Можна взяти петрушку, кінзу чи іншу зелень.
5. Перекладіть у форму для запікання. Накрийте кришкою чи фольгою. Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 35-45 хвилин.
Порада. Якщо сковорода підходить для духовки, готуйте у ній.
6. Додайте до овочів лимонний сік та ще кілька ложок олії. Перемішайте.
Смачного!