Рецепт дня: стручкова квасоля з картоплею по-грецьки

Просмотров: 1465
3 серпня 2023 17:06

Тушкована картопля зі стручковою квасолею - відмінна пісна страва із приємною цитрусовою кислинкою та ароматом орегано, яка, незважаючи на свою простоту, виходить дуже смачною.

Завдяки обсмажуванню перед тушкуванням овочі відмінно тримають форму, а томатний соус робить блюдо соковитим.

Інгредієнти:

Картопля - 400 г

Цибуля - 1 шт.

Стручкова квасоля - 500 г

Часник - 5 зуб.

Зелень - за смаком

Помідори - 600-650 г

Рослина олія - 60 мл + для подачі

Мелений кмин -1 ч. л.

Орегано - 2 ч. л.

Лавровий лист - 1 шт.

Вода - 250 мл

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Свіжий лимонний сік - 2-3 ст. л.

Приготування

1. Картоплю наріжте середніми шматочками, цибулю – дрібними. Стручки квасолі розділіть ножем на кілька частин. Часник та зелень подрібніть.

Порада. Можна взяти і заморожену квасолю. Розморожувати її не потрібно.

2. Помідори на хвилину опустіть у окріп. Ополосніть під холодною водою. Очистіть від шкірки та подрібніть у блендері.

Порада. Свіжі овочі можна замінити на консервовані у власному соку.

3. У сковороді розігрійте олію на середньому вогні. Обсмажте цибулю до м'якості та легкої рум'яності. Додайте часник, кмин і орегано. Помішуючи, готуйте хвилину-півтори.

4. Додайте помідори, квасолю, картоплю, лавровий лист та воду. Трохи збільшити вогонь і довести до кипіння. Посоліть і поперчіть, посипте зеленню.

Порада. Можна взяти петрушку, кінзу чи іншу зелень.

5. Перекладіть у форму для запікання. Накрийте кришкою чи фольгою. Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 35-45 хвилин.

Порада. Якщо сковорода підходить для духовки, готуйте у ній.

6. Додайте до овочів лимонний сік та ще кілька ложок олії. Перемішайте.

Смачного!




Похожие новости: