Заготовки з перцю на зиму: 4 рецепта ароматної консервації
Консервований болгарський перець - відмінна самостійна закуска і доповнення до страви.
Сьогодні ми поділимося кількома перевіреними рецептами домашньої консервації, щоб ви змогли насолоджуватися ароматним перцем навіть взимку.
Маринований перець - класичний рецепт
Інгредієнти описані для 5 літрових банок:
перець болгарський - 4 кг;
вода - 1 л;
оцет 9% - 200 мл;
олія соняшникова - 200 гр;
цукор - 200 гр;
сіль - 2 ст. л;
лавровий лист - 2 шт;
перець горошком - 5-6 шт;
гвоздика - 2-3 бутона;
перець духмяний - 2 горошини.
Перці помити, звільнити від насіння. Розрізати на чотири частини, якщо перець довгий, то частин буде більше. Взяти каструлю, додати в неї всі інгредієнти, крім оцту, довести до кипіння на маленькому вогні. Після закипання додати оцет. В окрему каструлю налити воду і закип'ятити. Покласти перці і бланшувати 2 хвилини. Потім опустити перці в маринад і 5 хвилин проварювати.
Скласти перці в стерилізовані банки, залити гарячим маринадом, закатати. Не утрамбовуйте перець занадто сильно, інакше він не просочиться маринадом.
Дуже смачний маринований перець - рецепт з часником
Інгредієнти вказані для 3 літрових і 3 півторалітрових банок:
болгарський перець - 3 кг;
часник - 100 гр;
цукор - 300 гр;
сіль - 3 ст.л з гіркою;
рослинна олія - 150 гр;
відвар (залишиться після варіння перцю) - 600 гр;
оцет 9% - 300 мл.
Перці вимити, очистити від насіння і плодоніжок, нарізати смужками. Очистити часник, нарізати часточками або кружечками - за бажанням. Взяти каструлю, налити води в поставити на вогонь. Після закипання покласти в воду перець і проварити 5 хвилин. Викласти перці шумівкою в емальовану миску. Залити відваром, всипати сіль і цукор, додати масло і часник. Перемішати і знову проварити в маринаді.
Після того, як суміш закипить, засікти 6 хвилин. Під час варіння постійно перемішувати перці, щоб вони трохи осіли. Дуже важливо не переварити овоч - він повинен бути м'яким, але не розвалюватися. За хвилину до готовності додати оцет, знову довести до кипіння і зняти з вогню.
Розкласти перці по стерилізованим банкам, закатати, перевернути і обернути теплою тканиною до охолодження.
Заготовки з перцю на зиму - лечо з кабачків і перцю
Інгредієнти вказані для 3-4 півторалітрових банок:
кабачки - 1 кг;
болгарський перець - 500 гр;
часник - 7 зубчиків;
цукор - 2 ст. л;
сіль - 0.5 ст. л;
рослинна олія - 50 мл;
томатна паста - 200 мл;
оцет 9% - 1 ст. л;
лавровий лист - 3 шт;
вода - 300 мл;
перець духмяний і чорний ( горошок) - 4-6 шт.
Кабачки помити, очистити від шкірки і насіння. З перцем виконати те ж саме, нарізати овочі кубиком. В емальованій ємності змішати кабачки, перець солодкий, сіль, цукор, томатну пасту, рослинне масло і воду.
Поставити миску на плиту і тушкувати суміш півгодини. Часник подрібнити і в кінці додати до кабачків з перцем. Також покласти два види перцю і лавровий лист. Тушкувати 2 хвилини, потім влити оцет. Розкласти лечо по банках, закатати, перевернути на кришки і обернути тканиною.
Джерело: УНІАН