Щось неймовірне. Дві страви з картоплі, які варто скуштувати

Просмотров: 606
26 жовтня 2023 12:10

Моя смажена картопля — це культова страва, яку обожнюють усі, - стверджує Володимир Ярославський, суддя шоу МастерШеф на каналі СТБ

Картопляні ньокі

Як їх тільки не називають, але найчастіше — картопляні галушки, тож нехай це буде нашою назвою.

Для рецепта потрібно:

500 г очищеної натертої картоплі

1 маленьке яйце

90−100 г пшеничного борошна

70 г пармезану

5 г солі

мускатний горіх

Картоплю попередньо запікаю, охолоджую, а потім натираю на тертці (мені подобаються жовті сорти, які дають суху розсипчасту масу). Можна робити з відвареної картоплі, але звертайте увагу на вологість. Також можна використати сухе пюре з гарячої картоплі.

Додаю яйце, борошно, сіль, мелений мускатний горіх та тертий пармезан (замість пармезану можна узяти будь-який ваш улюблений витриманий сир).

Швидко замішую тісто, довго місити не треба.

Формую овальні вироби, не забуваючи підпилювати борошном стіл. Овальні вже можна використовувати, але якщо подаватимете з соусом, то краще зробити «борозеночки» виделкою або дощечкою.

Відварюю у підсоленій воді, поки не спливуть, а потім ще хвилинку. Перекладаю у пательню з соусом — і смакую. В мене були просто смажені лисички та шавлія, можна брати будь-які інші гриби, різноманітні соуси — від овочевого до сирного, і навіть просто мʼясне рагу.

Дуже смачні наступного дня, якщо їх підсмажити на пательні. Можна зберігати замороженими. Частину картопляного пюре можна замінити на батат, моркву, сухе гарбузове пюре — буде дуже смачно.

Моя смажена картопля

Культова страва, яку обожнюють усі!

На 4 гарні порції та велику пательню 28 см потрібно:

8 середніх картоплин

3 великих цибулини

1 солодкий перець

1 великий томат

3 зубчики часнику

пучок петрушки, сіль, чорний та духмяний перці

300 г підчеревини (але можна й просто на олії)

Готуємо. Підчеревину нарізаю дрібненько і висмажую добре, як шкварки. Кола вона більш мʼясна, доводиться додавати олію. Іноді смажу одразу на олії без мʼяса та сала, теж дуже смачно.

Відкладаю підчеревину окремо, а на жирі, який утворився, починаю смажити картоплю, яку попередньо нарізав напівкільцями товщиною десь 4 мм.

Щойно кинув картоплю на пательню, перевіряю, щоб був середній вогонь, та чекаю, поки картопля не обсмажиться з одного боку, тільки потім перегортаю. Знов чекаю, поки не обсмажиться, і тільки потім перегортаю.

Коли таким чином підсмажиться вже десь більше половини шматочків картоплі, одразу після перегортання додаю дуже тоненько нарізану соломкою цибулю. Посипаю сіллю та меленим перцем, накриваю кришкою та зменшую вогонь.

Підтушковую картоплю, іноді перемішуючи, на повільному вогні хвилин 12−15, так, щоб цибуля приготувалася, підсмажилась і майже «розчинилася». На цьому етапі іноді може знадобитися додати ще олії, також перевірте чи достатньо солі.

Коли все вже майже готово, додаю дрібно порізаний солодкий перець і томат, знов накриваю кришкою і трішки підтомлюю. Перемішую, додаю рублений часник та петрушку і шкварки, які відкладав окремо. Можна додавати будь-яку зелень, а ще гострий перець.

Перемішую. Вимикаю вогонь і ще тримаю декілька хвилин, щоб усі смаки та аромати поєдналися. Подаю з солоним огірком та українським хлібом.

Для мене та моїх друзів це щось неймовірне — ви просто спробуйте.

Автор: Володимир Ярославський

Джерело: NV




Похожие новости: