Простий рецепт легендарного гарбузового лате від Євгена Клопотенка

Просмотров: 637
30 жовтня 2023 14:30

Тепер гарбузове лате не тільки у Старбакс, але й на вашій кухні. Це перевірений рецепт легендарного напою, який ви легко відтворене вдома із доступних інгредієнтів.

Крутий рецепт від шеф-кухаря Євгена Клопотенка в тому, що потрібно лише раз запаритися і приготувати гарбузовий сироп, а потім додавайте його в каву цілий тиждень.Як не крути, ідеальний напій, щоб зігріватися цієї осені.

Рецепт складається з 2 частин: спершу готується простий гарбузовий сироп, а потім вже лате на його основі.

Гарбузовий сироп зручно зробити заздалегідь. Якщо печете якийсь кекс чи пиріг — закиньте на деко ще 200 г гарбуза. Потім всього за пів години зварите сироп та весь тиждень питимете круте лате, як в кав’ярні. З такої кількості інгредієнтів сиропу вистачить на 8-10 порцій.

Як легко спінити молоко в домашніх умовах? Спершу, його потрібно нагріти до легкої пари над поверхнею. Далі є кілька варіантів:

1. Збийте молоко за допомогою чистого френч-преса, ритмічно опускаючи та піднімаючи поршень.

2. Якщо у вас є вінчик для матчі часен, ним можна легко збити молоко всього за 15-20 сек.

3. Також можна використати електричний спінювач молока.

4. Або налийте тепле молоко в чисту пляшку та трясіть нею ніби шейкером, вже за 20 сек з’являться перші бульбашки.

ІНГРЕДІЄНТИ

Для гарбузового сиропу

150 г (6 ст.л.) цукру

150 мл води

1 ч.л. кориці

3 шт. спецій гвоздики

¼ ч. л. меленого імбиру

½ ч. л. меленого мускатного горіха

150 г запеченого гарбуза (200 г сирого)

Для гарбузового лате

250 мл цільного молока

30 мл еспресо

2 ст. л. домашнього гарбузового сиропу

збиті вершки (за бажанням)

ГАРБУЗОВЕ ЛАТЕ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Для сиропу: 200 г гарбуза очистьте від шкірки, наріжте шматочками та викладіть на застелене пергаментом деко. Запікайте 30 хв при температурі 180 градусів, готовий гарбуз повинен стати м'яким.

 КРОК 2

Перебийте запечений овоч блендером у пюре.

 КРОК 3

У каструлі змішайте 150 мл води, 150 г (6 ст. л.) цукру та доведіть до кипіння. Коли цукор розчиниться, додайте 1 ч. л. кориці, 3 шт. гвоздики, ¼ ч. л. меленого імбиру, ½ ч. л. мускатного горіха і 150 г гарбузового пюре. Перемішайте і варіть ще 20 хв.

 КРОК 4

Через 20 хв зніміть сироп з вогню та одразу процідіть через марлю або дрібне сито. Перелийте сироп у чисту, суху ємність та зберігайте в холодильнику до 7 днів.

 КРОК 5

Для лате: заваріть еспресо, нагрійте і спініть 250 мл молока.

 КРОК 6

У чашку налийте 2 ст. л. гарбузового сиропу, зверху додайте 30 мл гарячого еспресо, перемішайте.

 КРОК 7

Наповніть чашку підігрітим спіненим молоком на ¾. За бажанням зверху додайте збиті вершки та посипте лате спеціями.

Джерело: Сайт Євгена Клопотенка




Похожие новости: