Як приготувати улюблений з дитинства медовик всього за 30 хвилин
Якщо ви дуже полюбляєте торт медовик, але не маєте часу на його випікання, цей рецепт стане вашим порятунком.
Завдяки вдалому рецепту, торт медовик можна приготувати без розкачування коржів всього за тридцять хвилин. Сміливо беріться за випікання та не сумнівайтеся, від спрощеного варіанту приготування смак торта не стає простішим.
Як приготувати торт медовик без розкачування коржів.
Інгредієнти
Для коржів
Вершкове масло — 150 г
Мед — 100 г
Яйця — 2 шт.
Цукор — 80 г
Борошно — 300 г
Сода — 1 ч. л.
Сіль — 1 дрібка
Для крему
Сметана — 650 г
Цукрова пудра — 100 г
Ваніль — 1 дрібка
Приготування
Приготуйте каструлю з товстим дном та покладіть до неї мед, масло і цукор. Мед може бути будь-якої консистенції.
Поставте каструлю з маслом і медом на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть її вміст до кипіння.
Коли все закипить, додайте соду, швидко перемішайте вінчиком і зніміть із вогню.
Суміш має почати сильно пінитися. Це реакція меду та соди. Перелийте її в іншу ємність та поставте охолоджуватися.
В охолоджену медово-масляну суміш додайте дрібку солі і по одному вбийте яйця.
Ретельно перемішайте всі продукти та поступово, перемішуючи, введіть просіяне борошно.
У вас має вийти не рідке та не густе тісто. Воно повинно бути в’язкої консистенції та липнути до рук.
Розділіть готове тісто на 2 рівні частини.
Застеліть деко пергаментом.
Половину тіста викладіть на деко і рівномірно розподіліть по ньому.
Поставте випікатися корж у розігріту до 180 градусів духовку.
Корж тонкий, тому на його випікання йде лише 6−8 хвилин.
Підрівняйте краї у готового коржа та розріжте його на чотири рівні частини.
Випечіть ще один корж із другої частини тіста.
Дайте коржам охолонути.
Приготуйте крем. Візьміть сметану жирністю не менше 25% та додайте до неї цукрову пудру.
Використовуйте саме цукрову пудру, адже цукор може розріджувати крем.
Також до крему додайте дрібку ванілі та ретельно перемішайте його до повного розчинення пудри.
Сформуйте торт. Змажте кремом пласке блюдо або тарілку та викладіть перший корж: дно тарілки злегка змащуємо кремом і викладаємо перший корж. Зверху покладіть наступний.
Перемажте всі коржі кремом і змажте ним торт зверху та з боків.
З обрізків коржів зробіть крихту та обсипте нею торт зверху та з усіх боків.
Готовий торт відправте в холодильник мінімум на чотири години.
Смачного!
Джерело: NV