Печінкові котлети з рисом: простий рецепт
Печінкові котлети виходять соковиті, а завдяки додаванню рису до фаршу – ще й легкі та ситні
Для приготування страви вам знадобляться доступні інгредієнти, такі як печінка, морква, цибуля та відварений рис. Подавайте на обід або вечерю з овочевим гарніром, сметаною або вашим улюбленим соусом.
Інгредієнти
- печінка куряча 600 г
- рис ½ склянки
- морква 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- борошно 1,5 ст. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- олія
Печінку промийте, видаліть усі плівочки та кровоносні судини. Наріжте на шматочки.
Рис промийте та відваріть до готовності. Остудіть.
Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на тертці. Обсмажте на розпеченій сковороді з невеликою кількістю олії до золотистого кольору.
До печінки викладіть цибулю з морквою, додайте перець та сіль. Перебийте у блендері до однорідної маси. Додайте відварений рис, борошно і перемішайте.
На розігріту сковороду з олією викладайте ложкою печінкову суміш і обсмажуйте на середньому вогні з двох боків до готовності.
Поради:
Якщо у вас немає блендера, всі інгредієнти можна перекрутити на м'ясорубці.
Печінку використовуйте будь-яку.
Джерело: ТСН