Сирні булочки з кунжутом: рецепт смачної випічки

Просмотров: 441
23 січня 2024 11:00

Сирні булочки виходять несолодкими і вимагають підняття тіста. Їх можна їсти просто так або приготувати з ними бутерброди чи подати до перших страв замість хліба.

Для приготування знадобляться два види сиру, яйця, борошно та розпушувач. Все перемішайте - і випікайте сирні булочки із золотистою кунжутною скоринкою.

Інгредієнти

твердий сир 100 г

кисломолочний сир 250 г

яйце 1 шт.

борошно 2 ст. л.

розпушувач 1 ч. л.

сіль 0,5 ч. л.

кунжут

вершкове масло

Твердий сир натріть на дрібній тертці. Додайте до нього кисломолочний сир, яйце, перемішане з розпушувачем борошно та сіль. Перемішайте.

Руки змочіть холодною водою. Тісто розділіть на шматочки і скачайте джгут. Сформуйте зі джгута з тіста бублик, з'єднайте протилежні краї. Булочки змастіть і посипте кунжутом.

Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть булочки.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 25-30 хвилин до золотистої скоринки. Готові гарячі булочки змастіть вершковим маслом.

Поради:

Сир використовуйте не менше 5% жирності.

Джерело: ТСН




Похожие новости: