Домашні шпроти: простий рецепт

Просмотров: 521
23 січня 2024 21:00

Рибні шпроти легко і просто можна приготувати в домашніх умовах із кільки.

За смаком та зовнішнім виглядом консерви схожі на шпроти, які продаються в магазині. Для цієї страви потрібно почистити рибу, протушкувати в олії зі спеціями, а потім охолодити.

Подавайте як закуску, на бутерброд чи з гарніром.

Чайну заварку заваріть окропом 150 мл і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.

У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.

У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.

Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою три години.

Інгредієнти

  • кілька     700 г
  • чайна заварка    2 ст. л.
  • вода   150 мл
  • цукор  1 ч. л.
  • сіль  за смаком
  • лавровий лист  4 шт.
  • гвоздика  4 шт.
  • перець чорний горошком  0,5 ч. л.
  • олія  150 мл

Поради:

Як рибу можна використовувати салаку чи мойву.

Посуд для приготування має бути з товстим дном.




Похожие новости: