Домашні шпроти: простий рецепт
Рибні шпроти легко і просто можна приготувати в домашніх умовах із кільки.
За смаком та зовнішнім виглядом консерви схожі на шпроти, які продаються в магазині. Для цієї страви потрібно почистити рибу, протушкувати в олії зі спеціями, а потім охолодити.
Подавайте як закуску, на бутерброд чи з гарніром.
Чайну заварку заваріть окропом 150 мл і дайте настоятися 10 хвилин. Процідіть через ситечко. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
У кільки видаліть голови і нутрощі, вимийте.
У сотейник розкришіть два лаврові листи, покладіть половину перцю горошком і гвоздику. Викладіть кільку.
Зверху посипте лавровим листом, перцем і гвоздикою, що залишилися. Залийте чайною заваркою та олією. Поставте на середній вогонь та доведіть до кипіння. Зменште до мінімуму і варіть 1 годину. Не перемішуйте. Зніміть з вогню і залиште остигати під закритою кришкою три години.
Інгредієнти
- кілька 700 г
- чайна заварка 2 ст. л.
- вода 150 мл
- цукор 1 ч. л.
- сіль за смаком
- лавровий лист 4 шт.
- гвоздика 4 шт.
- перець чорний горошком 0,5 ч. л.
- олія 150 мл
Поради:
Як рибу можна використовувати салаку чи мойву.
Посуд для приготування має бути з товстим дном.