Швидко та смачно — як приготувати віденське печиво до чаю
Якщо ви вже вмієте готувати тертий пиріг, то віденське печиво вдасться вам з першого разу. Технології приготування цих десертів ідентичні, єдина відмінність – кількість необхідних інгредієнтів.
Це печиво робиться швидко і виходить дуже смачним.
Інгредієнти
Розтоплене вершкове масло 250 г
Цукор 200 г
Сіль 1/2 ч. л.
Яйця 2 шт
Розпушувач 1 ч. л.
Пшеничне борошно 550-570 г
Сливове варення 300 г (або джем)
Спосіб приготування:
250 г розтопленого, але остиглого вершкового масла або маргарину вливаємо в миску. Додавши 200 г цукру, 1⁄2 ч. ложки солі і два яйця, збиваємо масу вінчиком.
Коли маса стала однорідною, вводимо в неї, продовжуючи збивати, 200 г борошна та 1 ч. ложку розпушувача.
Всипаємо залишки борошна і замішуємо тісто: спочатку з'єднуємо інгредієнти в посудині, потім вимішуємо тісто на столі.
Відрізаємо 1/3 частину тіста і, обмотавши харчовою плівкою, відправляємо його в морозилку.
Тісто, яке залишилося, рівномірно розподіляємо по листу, застеленому пергаментним папером. Можна впоратися руками, а можна розкачати тісто качалкою.
Зробивши по периметру тіста бортики, рівномірно змащуємо його сливовим варенням.
Дістаємо охолоджене тісто з морозилки і натираємо його шаром зверху, щоб шматочки тіста повністю покрили шар варення.
Потім деко відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Давши випічці охолонути, розрізаємо її на порційні квадратики.
Наше печиво готове. Смачного!
Джерело: Obozrevatel