Маринована бринза з маслинами: простий рецепт оригінальної закуски
Маринована бринза – це пікантна закуска, яка урізноманітнить будь-яку страву, салати, бутерброди, а також ідеально підійде до келиху вина.
Для приготування нам знадобляться бринза, маслини, оливкова олія та сушені трави. Чим довше бринза стоятиме в олії, тим смачнішою буде, а олію, що залишилася, використовуйте в салатах або замаринуйте м'ясо.
Інгредієнти
- бринза 200 г
- маслини 50 г
- лимон (цедра) 1 шт.
- часник 2 зубчики
- суміш сушених томатів та базиліку 1 ст. л.
- паприка солодка 1 ч. л.
- запашний перець горошком 4 шт.
- пластівці перцю чилі 1/4 ч. л.
- олія оливкова
1. Бринзу наріжте кубиками. Часник – великими часточками. Лимон промийте і обдайте окропом, а цедру лимона натріть на тертці.
2. У чисту банку викладайте, чергуючи шарами, бринзу, маслини, цедру лимона, часник, суміш трав, паприку, перець горошком і пластівці чилі.
3. Залийте гарячою (але не кип'яченою) оливковою олією. Накрийте кришкою, струсіть. Поставте в холодильник на день маринуватися.
Поради:
- Олію можна використовувати соняшникову.
- Маслини можна замінити оливками.
- Маринувати в такий спосіб можна й інші сири, аналогічні за структурою.
Приготування: 25 хвилин
Харчова цінність на 100 г - 326 ккал