Маринована бринза з маслинами: простий рецепт оригінальної закуски

Просмотров: 492
26 січня 2024 23:15

Маринована бринза – це пікантна закуска, яка урізноманітнить будь-яку страву, салати, бутерброди, а також ідеально підійде до келиху вина.

Для приготування нам знадобляться бринза, маслини, оливкова олія та сушені трави. Чим довше бринза стоятиме в олії, тим смачнішою буде, а олію, що залишилася, використовуйте в салатах або замаринуйте м'ясо.

Інгредієнти

  • бринза    200 г
  • маслини  50 г
  • лимон (цедра)  1 шт.
  • часник 2 зубчики
  • суміш сушених томатів та базиліку 1 ст. л.
  • паприка солодка 1 ч. л.
  • запашний перець горошком  4 шт.
  • пластівці перцю чилі 1/4 ч. л.
  • олія оливкова

1. Бринзу наріжте кубиками. Часник – великими часточками. Лимон промийте і обдайте окропом, а цедру лимона натріть на тертці.

2. У чисту банку викладайте, чергуючи шарами, бринзу, маслини, цедру лимона, часник, суміш трав, паприку, перець горошком і пластівці чилі.

3. Залийте гарячою (але не кип'яченою) оливковою олією. Накрийте кришкою, струсіть. Поставте в холодильник на день маринуватися.

Поради:

  • Олію можна використовувати соняшникову.
  • Маслини можна замінити оливками.
  • Маринувати в такий спосіб можна й інші сири, аналогічні за структурою.

Приготування:   25 хвилин

Харчова цінність на 100 г   - 326 ккал

 




Похожие новости: