Пісочні рогалики з вареним згущеним молоком: класичний рецепт

Просмотров: 428
29 січня 2024 21:15

З доступних продуктів приготуйте смачний розсипчастий десерт, який довго залишається м'яким, але дуже швидко з'їдається.

Рогалики готуються на сметані і вершковому маслі, а як начинку використовуйте варене згущене молоко, яке за смаком нагадує карамель. Такий десерт особливо оцінять ваші діти.

Інгредієнти

  • борошно    200-230 г
  • сметана 20%    100 г
  • масло вершкове   100 г
  • яйце (жовток)   1 шт.
  • розпушувач   0,5 ч. л.
  • пудра цукрова
  • дрібка солі
  • молоко згущене варене  1 банка

До миски викладіть м'яке вершкове масло, сметану, жовток, сіль. Перемішайте. Всипте частинами просіяне борошно з розпушувачем. Замісіть тісто.

Розділіть на три частини, згорніть у кулю і покладіть до холодильника на 30 хвилин. Потім кожну кулю розкачайте на листи товщиною два міліметри і розділіть на вісім трикутників. На широкий край трикутника викладіть невелику кількість вареного згущеного молока. Скрутіть рогалик, починаючи з широкого краю. Вмочіть одним боком у цукор і викладіть на деко, застелене пергаментним папером, тонким кінцем вниз.

Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин. Присипте цукровою пудрою.

Поради:

  • Тісто має вийти м'яким і не прилипати до рук.



Похожие новости: