Рецепт домашнього сальтисона

Просмотров: 451
2 лютого 2024 16:40

Домашній сальтисон – це альтернатива магазинній ковбасі.

Для приготування будемо використовувати пластикову пляшку, в якій сальтисон виходить щільним чудової форми. М'ясо відварюємо, кладемо до пляшки, ставимо до холодильника і отримуємо ковбасу: натуральну, без добавок та барвників.

Інгредієнти

свиняча рулька 1 шт.

куряча грудка 3 шт.

морква 1 шт.

цибуля ріпчаста 1 шт.

часник 3 головки

лавровий лист 2 шт.

перець запашний горошком 7 шт.

перець чорний мелений

сіль

Свинячу рульку ретельно вимийте. Покладіть у каструлю, залийте водою. Додайте очищені моркву та цибулю. Варіть 2 години від моменту закипання. За годину до готовності додайте філе куряче, лавровий лист, перець горошком. Посолити і варити ще одну годину.

Вийміть м'ясо, теплим відокремте від кістки. Наріжте на середні шматочки разом зі шкіркою. Додайте перець мелений, часник, видавлений через прес, сіль до смаку. Додайте 100 г бульйону, перемішайте.

Візьміть пластикову пляшку, відріжте шийку. Вкладіть усередину пакет і заповнюйте м'ясом, утрамбовуючи ложкою. Закрийте цим пакетом і заберіть у холодильник на ніч.

Коли сальтисон застигне, витягніть його з пляшки та пакета.

Поради:

Приправи використовуйте на свій смак.

Сальтисон зберігайте у фользі.

Джерело: ТСН




Похожие новости: