Паштет печінково-грибний: класичний рецепт

Просмотров: 410
15 лютого 2024 11:40

З мінімуму простих інгредієнтів отримаємо домашній та ароматний паштет із курячої печінки.

У магазині такого ви точно не купите. Ніжний паштет стане прикрасою, як для святкового столу, так і намащенням на хліб або тостер на сніданок або перекус.

Інгредієнти

печінка куряча 500 г

печериці 250 г

цибуля ріпчаста 1 шт.

морква 1 шт.

вершкове масло 150 г

олія 3 ст. л.

мускатний горіх щіпка

перець чорний мелений

сіль

Курячу печінку вимийте та очистіть від жовчних проток. Наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді з олією до готовності.

Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте кубиками, а моркву натріть на великій тертці. Обсмажте до м'якості. Додайте нарізані пластинами гриби та готуйте до випаровування вологи, періодично помішуючи.

Викладіть у блендер обсмажені овочі, курячу печінку, м'яке вершкове масло, мускатний горіх, перець та сіль. Подрібніть до однорідності. Остудіть і викладіть у лоток. Поставте до холодильника. За годину подавайте до столу.

Поради:

Печінку можна використовувати будь-яку.

Джерело: ТСН




Похожие новости: