Салат з курячим філе та овочами: рецепт корисної страви

Просмотров: 427
15 лютого 2024 22:00

Легкий овочевий салат із хрумкою капустою, соковитими овочами, смаженою курячою грудкою, заправлений сметаною з гірчицею і лимонним соком, прикрасить будь-який стіл.

Інгредієнти

  • грудка куряча   150 г
  • сметана      3 ст. л.
  • капуста білокачанна   150 г
  • перець болгарський  1 шт.
  • огірок свіжий   1 шт.
  • часник     2 зубки
  • сік лимона   1 ст. л.
  • гірчиця діжонська   1 ст. л.
  • петрушка свіжа   1 невеликий пучок
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • олія рослинна

1. Куряче філе наріжте тонкими скибочками, поперчіть і посоліть. На сильному вогні на розігрітій сковороді з олією обсмажте куряче філе з кожного боку по дві хвилини до готовності. Викладіть на паперовий рушник.

2. Капусту дрібно нашаткуйте.

3. Болгарський перець промийте, обсушіть. Очистьте від насіння і перетинок. Наріжте соломкою.

4. Огірок наріжте брусочками.

5. Часник очистьте і подрібніть.

6. Зелень петрушки дрібно наріжте.

7. Для заправки: в мисці з'єднайте сметану, часник, лимонний сік, гірчицю, петрушку, сіль і перець, перемішайте.

8.До салатника викладіть куряче філе, капусту, болгарський перець, свіжий огірок. Додайте заправку. Перемішайте.

Поради:

  • Куряча грудка можна бути вареною.
  • Капусту можна замінити будь-якою іншою зеленню.
  • Додайте будь-які овочі на свій смак.

Час приготування: 50 хвилин

Харчова цінність на 100 г   - 73 ккал




Похожие новости: