Шоколадна ковбаса: рецепт улюбленої дитячої солодощі

Просмотров: 392
19 лютого 2024 15:34

Шоколадна ковбаса – це класичний рецепт від дитинства, який можна приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів, а найголовніше – без випічки.

Такий десерт може зберігатись у морозильній камері дуже довго. Для приготування знадобляться печиво, вершкове масло, какао та молоко.

Інгредієнти

печиво цукрове 400 г

молоко 120 мл

какао-порошок 40 г

цукор 150 г

вершкове масло 200 г

горіхи волоські 100 г

ванільний цукор 1 ч. л.

Половину печива поламайте руками на маленькі шматочки. Другу - подрібніть у дрібну крихту за допомогою качалки або блендера.

Горіхи подрібніть на середні шматочки та викладіть до печива.

З'єднайте молоко, цукор, ванільний цукор, какао-порошок. Перемішайте. Поставте на повільний вогонь та за постійного помішування доведіть до кипіння. Зніміть із вогню, трохи остудіть і в гарячу суміш додайте м'яке вершкове масло, нарізане на шматочки. Перемішайте.

Шоколадною сумішшю залийте печиво з горіхами. Добре перемішайте.

Викладіть масу на харчову плівку, надайте їй форму довгастої ковбаси і щільно закрутіть краї зв'яжіть ниткою. Готову ковбаску поставте до холодильника на чотири години для застигання, а бажано на ніч.

Готовий десерт звільніть від плівки і наріжте на шматочки.

Поради:

Можна зробити одну велику заготовину або розділити масу на дві або кілька частин меншого розміру.

Печиво використовуйте будь-яке.

Джерело: ТСН




Похожие новости: