Шоколадна ковбаса: рецепт улюбленої дитячої солодощі
Шоколадна ковбаса – це класичний рецепт від дитинства, який можна приготувати в домашніх умовах із доступних інгредієнтів, а найголовніше – без випічки.
Такий десерт може зберігатись у морозильній камері дуже довго. Для приготування знадобляться печиво, вершкове масло, какао та молоко.
Інгредієнти
печиво цукрове 400 г
молоко 120 мл
какао-порошок 40 г
цукор 150 г
вершкове масло 200 г
горіхи волоські 100 г
ванільний цукор 1 ч. л.
Половину печива поламайте руками на маленькі шматочки. Другу - подрібніть у дрібну крихту за допомогою качалки або блендера.
Горіхи подрібніть на середні шматочки та викладіть до печива.
З'єднайте молоко, цукор, ванільний цукор, какао-порошок. Перемішайте. Поставте на повільний вогонь та за постійного помішування доведіть до кипіння. Зніміть із вогню, трохи остудіть і в гарячу суміш додайте м'яке вершкове масло, нарізане на шматочки. Перемішайте.
Шоколадною сумішшю залийте печиво з горіхами. Добре перемішайте.
Викладіть масу на харчову плівку, надайте їй форму довгастої ковбаси і щільно закрутіть краї зв'яжіть ниткою. Готову ковбаску поставте до холодильника на чотири години для застигання, а бажано на ніч.
Готовий десерт звільніть від плівки і наріжте на шматочки.
Поради:
Можна зробити одну велику заготовину або розділити масу на дві або кілька частин меншого розміру.
Печиво використовуйте будь-яке.
Джерело: ТСН