Лимончелло. Як приготувати італійський лікер на горілці в домашніх умовах
Просмотров: 548
19 лютого 2024 21:00
Лимончелло — це не просто лікер, це символ dolce vita, солодкого життя по-італійськи.
Родом із сонячної Кампанії, він зачаровує своїм свіжим лимонним смаком і зігріває душу. У багатьох італійських ресторанах його подають наприкінці трапези. Однак його популярність іноді працює на шкоду, призводячи до появи посередніх варіантів із додаванням штучних ароматизаторів і барвників.
Але лімончелло можна легко приготувати і вдома. Рецепт, який пропонує видання The kitchn, допоможе зробити це легко і швидко.
У традиційному рецепті використовується 96% виноградного спирту, але в домашніх умовах можна використовувати й звичайну горілку або добре очищений самогон без запаху.
Як приготувати лимончелло вдома
Інгредієнти
- 10 лимонів, вимитих і обсушених
- 1 пляшка горілки об'ємом 750 мл (переважно міцністю 100 або 80)
- від 1 до 4 чашок цукру, залежно від уподобань
Приготування
- Очистіть лимони, знявши їхню шкірку за допомогою овочечистки, намагаючись зберегти тільки жовту частину шкірки й мінімізувати кількість білої м’якоті. Обріжте великі шматки м’якоті, але не турбуйтеся про повне очищення.
- Покладіть шкірку в літрову банку і залийте горілкою, закривши кришку.
- Дайте горілці та шкірці лимона вистоятися в темному місці щонайменше 4 дні, бажано до місяця, щоб лимончелло набуло більш насиченого смаку.
- Процідіть настояну горілку через велике кавове ситечко, встановлене над мірною чашкою.
- Приготуйте цукровий сироп, довівши воду до кипіння і додавши цукор, дайте охолонути. Ви можете регулювати співвідношення води та цукру залежно від бажаної солодкості напою.
- Змішайте цукровий сироп із настояною горілкою й акуратно перемішайте.
- Розлийте лімончелло по пляшках за допомогою лійки.
- Охолодіть напій у холодильнику або морозильній камері не менше 4 годин перед подачею. Лимончелло можна зберігати в холодильнику до місяця або в морозильній камері до року чи навіть довше.