Печінка по-французьки: рецепт популярної гарячої страви

Просмотров: 408
20 лютого 2024 14:53

Щоб отримати м'яку та соковиту печінку, її не варто довго смажити та запікати. Спочатку печінку обсмажте в паніруванні, потім запікайте в духовці під овочевою та сирною шубою.

Для страви використовуйте печінку як яловичу, так і свинячу.

Інгредієнти

печінка яловича 600 г

цибуля ріпчаста 2 шт.

морква 1 шт.

борошно 2 ст. л.

сметана 20% - 2 ст. л.

твердий сир 120 г

перець чорний мелений

сіль

олія

Печінку очистіть від плівки. Вимийте та наріжте на шматочки товщиною близько одного сантиметра.

Борошно змішайте із сіллю та меленим перцем.

У яйця додайте сіль і збийте вінчиком.

Кожен шматочок печінки запануйте в борошні з усіх боків, потім в яєчній суміші. Викладіть на розпечену сковороду з олією та обсмажте по одній хвилині з кожного боку. Потім викладіть у форму для запікання.

Сир натріть на великій тертці.

Цибулю та моркву очистіть. Цибулю наріжте дрібними кубиками, а моркву натріть на великій тертці.

На сковороді з олією обсмажте цибулю до прозорості, а потім моркву, і обсмажте до готовності. Остудіть і додайте сметану, сіль, а потім перемішайте.

На кожен шматочок печінки викладіть овочеву начинку, а зверху посипте сиром.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15 хвилин.

Поради:

Печінку трохи підморозьте, так її можна буде просто нарізати.

Джерело: ТСН




Похожие новости: