Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року
Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.
Страва ідеально підходить для холодної погоди.
Інгредієнти
яловичина, нарізана невеликими кубиками 1500 г
борошно 1/2 скл.
сіль 2 ч. л.
перець 1 ч. л.
олія оливкова 2 ст. л.
цибуля 1 шт.
часник 4 зубки
вино червоне 1 скл.
паста томатна 1 ст. л.
бульйон яловичий 1 л
соус вустерширський
кілька крапель
морква 400 г
картопля, нарізана кубиками 500 г
лист лавровий 2 шт.
чебрець 1 гілочка
розмарин 1 гілочка
оцет бальзамічний 2 ст. л.
Розігрійте духовку до 160 градусів.
У великій мисці обваляйте яловичину в борошні, приправте сіллю і перцем. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії в чавунній каструлі.
Коли вона стане гарячою, додавайте порціями яловичину, намагаючись не переповнювати каструлю.
Підрум'яньте м'ясо з усіх боків 2-3 хвилини.
Дістаньте яловичину з каструлі і відкладіть убік. Додайте в ту ж каструлю ще 1 столову ложку олії.
Додайте цибулю і готуйте, поки вона не підрум'яниться і не стане злегка м'якою, 2-3 хвилини.
Додайте часник і готуйте ще хвилину.
Влийте вино і деглазуйте каструлю. Зішкребіть шматочки з дна каструлі.
Додайте томатну пасту, яловичий бульйон і вустерширський соус. Доведіть до кипіння. Покладіть яловичину назад до каструлі разом із морквою, лавровим листом, чебрецем і розмарином.
Накрийте кришкою та поставте до духовки. Варіть одну годину.
Дістаньте з духовки, додайте картоплю, перемішайте і готуйте ще від 45 хвилин до години або доки яловичина не стане м'якою.
За бажання додайте бальзамічний оцет.
Видаліть із каструлі лавровий лист і зелень. Додайте сіль і перець за смаком.
Джерело: ТСН