Тушкована яловичина: ідеальний рецепт для холодної пори року

Просмотров: 424
26 лютого 2024 12:20

Цей рецепт суперніжної тушкованої яловичини готується на повільному вогні протягом кількох годин і заправляється морквою та картоплею.

Страва ідеально підходить для холодної погоди.

Інгредієнти

яловичина, нарізана невеликими кубиками 1500 г

борошно 1/2 скл.

сіль 2 ч. л.

перець 1 ч. л.

олія оливкова 2 ст. л.

цибуля 1 шт.

часник 4 зубки

вино червоне 1 скл.

паста томатна 1 ст. л.

бульйон яловичий 1 л

соус вустерширський

кілька крапель

морква 400 г

картопля, нарізана кубиками 500 г

лист лавровий 2 шт.

чебрець 1 гілочка

розмарин 1 гілочка

оцет бальзамічний 2 ст. л.

Розігрійте духовку до 160 градусів.

У великій мисці обваляйте яловичину в борошні, приправте сіллю і перцем. Нагрійте 1 столову ложку оливкової олії в чавунній каструлі.

Коли вона стане гарячою, додавайте порціями яловичину, намагаючись не переповнювати каструлю.

Підрум'яньте м'ясо з усіх боків 2-3 хвилини.

Дістаньте яловичину з каструлі і відкладіть убік. Додайте в ту ж каструлю ще 1 столову ложку олії.

Додайте цибулю і готуйте, поки вона не підрум'яниться і не стане злегка м'якою, 2-3 хвилини.

Додайте часник і готуйте ще хвилину.

Влийте вино і деглазуйте каструлю. Зішкребіть шматочки з дна каструлі.

Додайте томатну пасту, яловичий бульйон і вустерширський соус. Доведіть до кипіння. Покладіть яловичину назад до каструлі разом із морквою, лавровим листом, чебрецем і розмарином.

Накрийте кришкою та поставте до духовки. Варіть одну годину.

Дістаньте з духовки, додайте картоплю, перемішайте і готуйте ще від 45 хвилин до години або доки яловичина не стане м'якою.

За бажання додайте бальзамічний оцет.

Видаліть із каструлі лавровий лист і зелень. Додайте сіль і перець за смаком.

Джерело: ТСН




Похожие новости: