Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко
Рецепт пісного борщу з карасями, який так полюбляв Кобзар від відомого шеф-кухар Євгена Клопотенка
Рецепт смачного пісного борщу опублікований на сторінці шеф-кухаря.
"Тарас Григорович у своїй біографії писав, що дуже любив одеський борщ з карасями", — написав Клопотенко на своїй сторінці.
Інгредієнти:
6 невеликих карасів або інша риба, яку любите,
1 ст. л борошна,
великий буряк,
цибулина,
4 картоплі,
одна морква,
200 г капусти,
200 мл томатного соку,
сіль та спеції на смак, лавровий лист.
Рецепт борщу з карасями
Добре посоліть очищених карасів (або іншу рибу) та запаніруйте в борошні. Обсмажте карасів до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всмокталася зайва олія.
Очистить овочі — великий буряк, середню цибулину, чотири середні картоплини та одну середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці.
Обсмажте цибулю на олії у глибокій пательні до м’якості. Додайте натерті моркву і буряк, влийте 200 мл томатного соку, краще домашнього та тушкуйте все разом кілька хвилин. Додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
Тим часом у каструлю викладіть почищену картоплю, порізану кубиками та залийте 2 л води. Посоліть, варіть на середньому вогні 20 хвилин. Нашинковану свіжу капусту додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.
Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, пару горошини духмяного перцю, сіль, перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин.
Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин.