Пісне печиво з горіхами: рецепт актуальної випічки
Оскільки розпочався Великий піст, меню має бути відповідні. І це стосується не тільки перших і других страв, а й десертів
Рекомендуємо вам приготувати смачне пісне печиво за рецептом кулінарної блогерки Юлії Симончук. Порадуйте себе та близьких смачною випічкою.
Пісне печиво з горіхами
Інгредієнти:
борошно — 350-400 г;
крохмаль — 140 г;
вода — 150-200 мл;
масло — 140 мл;
цукор — 4-5 ст. л;
сіль — 1/2 ч.л;
розпушувач — 2 ч. л (з гіркою).
Для начинки:
горіхи — 150 г;
цукор — 3-4 ст. л.
Спосіб приготування:
У глибоку миску просіяти борошно, додати туди ж розпушувач, сіль, цукор і крохмаль. Усе перемішати, додати олію та воду, замісити тісто. Якщо тісто рідкувате, потрібно додати більше борошна, якщо туге — влити води. В ідеалі тісто має бути ніжним, не "забитим".
Розкачати пласт, посипати подрібненими горіхами та цукром. Згорнути все в рулет і розрізати на "шайби". Викласти їх на деко, застелене пергаментом, і відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, приблизно на 20 хвилин.
Джерело: Фокус