Пампушки з часником: рецепт приготування

Просмотров: 412
27 березня 2024 21:00

Що може бути кращим, ніж борщ із пампушками з часником.

Пампушки з часником – це не просто смачний додаток до борщу, а справжня розкіш для смакових рецепторів.

Кулінарна блогерка Крістіна Брзак поділилася рецептом приготування надзвичайно смачних і пухких пампушок з часником.

Інгредієнти

борошно  -  370 г

цукор       -   30 г

сіль          -  10 г

дріжджі свіжі - 20 г

молоко    -  180 мл

масло вершкове  - 130 г

яйце   -   3 шт.

часник  -  2-3 зубки

кріп за смаком

Приготування 

В теплому молоці розчиніть дріжджі. У великій мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте 60 г мʼякого вершкового масла та 1 яйце і 1 жовток. Замішайте до утворення м'якого тіста. Якщо воно занадто липке, можна додати трохи борошна.

Залиште його відпочити протягом 1 години. Розділіть тісто на 10-12 рівних частин і сформуйте кульки. Помістіть булочки до форми для випікання і залиште ще на 40 хвилин. Змішайте 30 мл молока та 1 яйце. Змастіть цією сумішшю пампушки. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте протягом 30 хвилин.

Поки пампушки випікаються, розтопіть 70 г масла, додайте дрібно нарізаний часник, кріп і сіль за смаком. Після випікання пампушок змастіть їх цією сумішшю.

Пампушки з часником – це не просто страва, а справжній шедевр української кулінарії.

Час приготування - 2 години

Харчова цінність на 100 г - 299 ккал

 

 

Готово.




Похожие новости: