Плов овочевий: рецепт для тих, хто постить

Просмотров: 392
28 березня 2024 20:25

Овочевий плов – це ситна й корисна страва, яку можна приготувати в піст.

Вона готується винятково без м'яса. Рис використовуйте на свій смак, також вам знадобиться ріпчаста цибуля, морква, солодкий перець, помідори, часник і приправи.

Інгредієнти

рис 1 скл.

вода 2 скл.

цибуля ріпчаста 1 шт.

морква 1 шт.

перець болгарський

1 шт. помідори свіжі

2 шт. часник

3 зубки куркума

1 ч. л. перець чорний мелений

сіль

олія

Очистьте цибулю та моркву. Видаліть насіння з перцю. Наріжте цибулю невеликими кубиками, моркву і перець – довгими брусочками. Помідори – шматочками.

Рис ретельно промийте великою кількістю води.

В каструлі з товстим дном злегка обсмажте на олії моркву й цибулю. Викладіть перець і помідори. Посоліть, посипте перцем, куркумою. Перемішайте та обсмажте ще дві хвилини. Насипте рівним шаром рис на овочі. Встроміть часник і залийте акуратно по стінці каструлі гарячою водою.

Тушкуйте під закритою кришкою на повільному вогні до готовності рису приблизно 10-15 хвилин. Зніміть з вогню та залиште плов під закритою кришкою на 15 хвилин. Перед подаванням на стіл страву перемішайте.

Поради:

За бажанням додайте консервований зелений горошок або кукурудзу.

Для приготування плову можна використовувати сковороду з товстим дном.

Джерело: ТСН




Похожие новости: