Рецепт картопляної запіканки з грибами

Просмотров: 412
29 березня 2024 23:00

Картопляна запіканка з грибами – це проста, недорога страва, яка урізноманітнить ваше меню під час посту. Вона готується з картопляного пюре, обсмажених грибів і сметанного соусу. Страва виходить соковитою, ситною, з апетитною рум'яною скоринкою.

Інгредієнти

картопля 500 г

гриби печериці 250 г

яйце 2 шт.

цибуля ріпчаста 1 шт.

масло вершкове 2 ст. л.

олія

перець чорний мелений

сіль

Картоплю очистьте й помийте. Відваріть у підсоленій воді до готовності 15-20 хвилин. Злийте воду. Додайте яйце і вершкове масло та розімніть у картопляне пюре.

Цибулю очистьте і дрібно наріжте. Гриби вимийте, наріжте пластинами. На розігрітій сковороді з олією обсмажте цибулю і гриби до готовності. Посоліть, поперчіть.

Для соусу до сметани додайте одне яйце, сіль і збийте віночком.

До змащеної вершковим маслом форми викладіть половину картопляного пюре, далі на нього рівномірним шаром – обсмажені гриби, на гриби – решту картопляного пюре, а верхній шар змастіть сметанним соусом.

Випікайте в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці 25-30 хвилин.

Поради:

Гриби можна використовувати як свіжі, так і заморожені.

Джерело: ТСН




Похожие новости: