Дріжджове тісто на розсолі та картопляному відварі: оригінальний рецепт
Для приготування цього тіста використовуйте будь-який розсіл і картопляний відвар. Тісто виходить пишним, повітряним та не вбирає багато олії.
З нього можна приготувати пиріжки з солодкою й солоною начинкою. Вони будуть смачним доповненням для перших страв або чаю, а також для перекушування.
Інгредієнти
борошно пшеничне 800 г
розсіл огірковий 200 г
відвар картопляний 200 г
дріжджі сухі 7 г
олія (в тісто) 4 ст. л.
цукор 1 ч. л.
сіль 1 ч. л.
олія (для смаження)
Картоплю очистьте і відваріть до готовності. Приготуйте з неї пюре, а картопляний відвар охолодіть до кімнатної температури.
До глибокої миски налийте розсіл і картопляний відвар. Додайте цукор, сіль, дріжджі та олію. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Всипте просіяне борошно та замісіть тісто. Накрийте плівкою і поставте до теплого місця на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися майже втричі.
Поки тісто підходитиме, приготуйте будь-яку начинку.
Розділіть тісто на рівні частини, кожну розкачайте в коржик. Викладіть посередині начинку, сформуйте пиріжки та злегка притисніть.
Обсмажуйте в глибокій сковороді з великою кількістю олії до золотистої хрумкої скоринки.
Поради:
Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Для начинки використовуйте картопляне пюре з обсмаженою цибулею, грибами або начинку з фаршу, капусти чи повидла.
Джерело: ТСН