Дріжджове тісто на розсолі та картопляному відварі: оригінальний рецепт

Просмотров: 343
3 квітня 2024 11:20

Для приготування цього тіста використовуйте будь-який розсіл і картопляний відвар. Тісто виходить пишним, повітряним та не вбирає багато олії.

З нього можна приготувати пиріжки з солодкою й солоною начинкою. Вони будуть смачним доповненням для перших страв або чаю, а також для перекушування.

Інгредієнти

борошно пшеничне 800 г

розсіл огірковий 200 г

відвар картопляний 200 г

дріжджі сухі 7 г

олія (в тісто) 4 ст. л.

цукор 1 ч. л.

сіль 1 ч. л.

олія (для смаження)

Картоплю очистьте і відваріть до готовності. Приготуйте з неї пюре, а картопляний відвар охолодіть до кімнатної температури.

До глибокої миски налийте розсіл і картопляний відвар. Додайте цукор, сіль, дріжджі та олію. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Всипте просіяне борошно та замісіть тісто. Накрийте плівкою і поставте до теплого місця на 30-40 хвилин. Тісто має збільшитися майже втричі.

Поки тісто підходитиме, приготуйте будь-яку начинку.

Розділіть тісто на рівні частини, кожну розкачайте в коржик. Викладіть посередині начинку, сформуйте пиріжки та злегка притисніть.

Обсмажуйте в глибокій сковороді з великою кількістю олії до золотистої хрумкої скоринки.

Поради:

Всі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Для начинки використовуйте картопляне пюре з обсмаженою цибулею, грибами або начинку з фаршу, капусти чи повидла.

Джерело: ТСН




Похожие новости: