Рецепт пісних гречаних котлет із грибами

Просмотров: 320
8 квітня 2024 22:03

Страва виходить смачною і ситною.

Відваріть гречку або візьміть готову, обсмажте гриби, моркву й цибулю. Сформуйте котлети та обсмажте їх на олії.

Інгредієнти

крупа гречана 0,5 скл.

вода 1 скл.

гриби печериці 120 г

морква 1 шт.

цибуля ріпчаста 1 шт.

борошно 1 ст. л. і для панірування

перець чорний мелений

сіль

олія 3-4 ст. л.

Гречану крупу промийте. Залийте її водою і доведіть до кипіння. Варіть на повільному вогні 20 хвилин.

Цибулю й моркву очистьте, помийте. Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на середній тертці.

Гриби промийте під проточною водою і дрібно наріжте шматочками.

Обсмажте на олії до готовності гриби з цибулею і морквою. Остудіть. Додайте відварену гречку, перець, сіль, борошно та одну чайну ложку олії. Все добре перемішайте.

З одержаної маси сформуйте котлети та обваляйте їх у борошні. Обсмажте з обох боків на розпеченій сковороді з олією на середньому вогні 3-4 хвилини до рум'яної скоринки.

Поради:

Всю масу можна злегка перебити блендером.

Джерело: ТСН




Похожие новости: