Рецепт курячих відбивних під грибною шубою
Просмотров: 363
11 квітня 2024 21:15
Відбивні з курячого філе – всіма улюблена страва.
Ідеально підійдуть для обіду чи до святкового столу. Підготуйте відбивні та обсмажте їх у клярі. Запечіть під "шубою" з ароматними грибами і сирною скоринкою.
Інгредієнти
філе куряче 800 г
яйце 2 шт.
борошно 100 г
сир пармезан 150 г
вершки 15-20% 150 мл
печериці 300 г
цибуля ріпчаста 1 шт.
горіх мускатний щіпка
перець чорний мелений
сіль
олія
- Куряче філе наріжте на шматки завширшки близько одного сантиметра. Відбийте через харчову плівку кухонним молоточком з обох боків. Посоліть і поперчіть. Кожне філе обваляйте в муці, потім – у збитому яйці. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією до золотавого кольору.
- Печериці та цибулю очистьте і промийте. Гриби наріжте пластинами, а цибулю – півкільцями. Обсмажте на олії до готовності. Додайте сіль і мускатний горіх. Перемішайте. Влийте вершки і тушкуйте до загусання.
- Сир натріть на великій тертці.
- Викладіть обсмажені курячі відбивні на деко, застелене пергаментом, зверху розподіліть обсмажені гриби та посипте сиром.
- Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.
Поради:
- Сир можна використовувати будь-який.
Час на приготування - 50 хвилин
Харчова цінність на 100 г - 162 ккал