Рецепт курячих відбивних під грибною шубою

Просмотров: 344
11 квітня 2024 21:15

Відбивні з курячого філе – всіма улюблена страва.

Ідеально підійдуть для обіду чи до святкового столу. Підготуйте відбивні та обсмажте їх у клярі. Запечіть під "шубою" з ароматними грибами і сирною скоринкою.

Інгредієнти

філе куряче  800 г

яйце    2 шт.

борошно  100 г

сир пармезан  150 г

вершки 15-20%   150 мл

печериці  300 г

цибуля ріпчаста  1 шт.

горіх мускатний  щіпка

перець чорний мелений

сіль

олія

  1. Куряче філе наріжте на шматки завширшки близько одного сантиметра. Відбийте через харчову плівку кухонним молоточком з обох боків. Посоліть і поперчіть. Кожне філе обваляйте в муці, потім – у збитому яйці. Обсмажте на розпеченій сковороді з олією до золотавого кольору.
  2. Печериці та цибулю очистьте і промийте. Гриби наріжте пластинами, а цибулю – півкільцями. Обсмажте на олії до готовності. Додайте сіль і мускатний горіх. Перемішайте. Влийте вершки і тушкуйте до загусання.
  3. Сир натріть на великій тертці.
  4. Викладіть обсмажені курячі відбивні на деко, застелене пергаментом, зверху розподіліть обсмажені гриби та посипте сиром.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин.

Поради:

  • Сир можна використовувати будь-який.

Час на приготування  - 50 хвилин

Харчова цінність на 100 г - 162 ккал

 




Похожие новости: