Рецепт зеленого борщу зі щавлем

Просмотров: 375
25 квітня 2024 20:00

Зелений борщ – одна з найкорисніших і найсмачніших перших страв української кухні. Навесні, коли так хочеться свіжої зелені, борщ зі щавлем буде особливо доречним.

Основним інгредієнтом страви є свіжий щавель. Також до складу зеленого борщу входять свинячі ребра, картопля, яйця, овочі та зелень.

Інгредієнти

ребра свинячі 500 г

картопля 3 шт.

цибуля ріпчаста 1 шт.

морква 1 шт.

щавель свіжий 150 г

яйце 4 шт.

вода 2,5 л

олія 2 ст. л.

сіль

зелень (кріп, петрушка)

Приготування:

Свинячі ребра помийте та наріжте на шматки. Викладіть до каструлі, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Знімайте пінку, яка утворюватиметься.

Варіть м'ясо на повільному вогні одну годину, потім дістаньте його з бульйону, відокремте від кісток і наріжте невеликими шматочками. Бульйон процідіть і викладіть до нього м'ясо.

Картоплю, моркву й цибулю почистьте. Картоплю з цибулею наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на середній тертці.

Яйця відваріть у киплячій воді 6-8 хвилин. Охолодіть, очистьте та наріжте кубиками.

До киплячого бульйону викладіть картоплю і варіть 10 хвилин.

На сковороді з олією обсмажте цибулю й моркву до м'якості.

Щавель, кріп і петрушку добре промийте під проточною водою та дрібно наріжте.

До бульйону з картоплею викладіть обсмажені овочі, яйця, щавель, зелень, посоліть, доведіть до кипіння і проваріть одну хвилину. Дайте готовому борщу настоятися 10-15 хвилин.

Поради: Подавайте зелений борщ зі сметаною.

Джерело: ТСН




Похожие новости: