Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою
Просмотров: 333
26 квітня 2024 23:30
Соковитий, ароматний, легкий, трохи гострий салат чудово доповнить м'ясні та рибні страви.
Хрумкий салат із огірка, солодкого перцю та моркви, а заправка із соєвого соусу, часнику, оливкової олії та лимонного соку зробить смак страви пікантним.
Інгредієнти
- огірок свіжий - 1 шт.
- перець солодкий - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- часник - 1 зубчик
- соєвий соус - 1,5 ст. л.
- цукор - 0,5 ч. л.
- лимонний сік - 1 ч. л.
- олія оливкова - 2 ст. л.
- перець чорний мелений
- сіль
- насіння кунжуту - 2 ч. л.
- Насіння кунжуту обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
- Овочі вимийте. Моркву очистіть, а у перцю видаліть насіння. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Огірок та перець наріжте тонкою соломкою. З'єднайте всі овочі.
- Для заправки в мисці змішайте соєвий соус, цукор, чорний мелений перець, лимонний сік, оливкову олію, часник, видавлений через прес, і сіль. Перемішайте. З'єднайте з овочами, знову перемішайте.
- Викладіть у салатник і посипте обсмаженим кунжутом.
Поради:
Оливкову олію можна замінити соняшниковою.
Час приготування - 40 хвилин
Харчова цінність на 100 г - 75 ккал