Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою

Просмотров: 348
26 квітня 2024 23:30

Соковитий, ароматний, легкий, трохи гострий салат чудово доповнить м'ясні та рибні страви.

Хрумкий салат із огірка, солодкого перцю та моркви, а заправка із соєвого соусу, часнику, оливкової олії та лимонного соку зробить смак страви пікантним.

Інгредієнти

  • огірок свіжий - 1 шт.
  • перець солодкий -  1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • часник - 1 зубчик
  • соєвий соус - 1,5 ст. л.
  • цукор - 0,5 ч. л.
  • лимонний сік - 1 ч. л.
  • олія оливкова - 2 ст. л.
  • перець чорний мелений
  • сіль
  • насіння кунжуту - 2 ч. л.
  1. Насіння кунжуту обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору.
  2. Овочі вимийте. Моркву очистіть, а у перцю видаліть насіння. Моркву натріть на тертці для корейської моркви. Огірок та перець наріжте тонкою соломкою. З'єднайте всі овочі.
  3. Для заправки в мисці змішайте соєвий соус, цукор, чорний мелений перець, лимонний сік, оливкову олію, часник, видавлений через прес, і сіль. Перемішайте. З'єднайте з овочами, знову перемішайте.
  4. Викладіть у салатник і посипте обсмаженим кунжутом.

Поради:

Оливкову олію можна замінити соняшниковою.

Час приготування -  40 хвилин

Харчова цінність на 100 г - 75 ккал




Похожие новости: