Красива й дуже смачна: як приготувати тришарову сирну паску
Для цієї паски не потрібні сирі яйця, і не треба запікати паску в духовці.
Якщо любите сирну паску, то спробуйте приготувати паску з трьох шарів. До сиру додають желатин, тому вона добре тримає форму. І не додають сирі яйця, що є гарною новиною для тих, хто побоюється їх використовувати. Рецептом поділилися на сайті Shuba.Life.
І, готуючи цю паску, можна експериментувати зі смаками, кольорами та формою.
Джем можна брати будь-який, головне — не надто рідкий, сир — будь-якої жирності.
Тришарова сирна паска
Інгредієнти:
сир кисломолочний — 600 г;
шоколад чорний — 60 г;
джем до вашого смаку — 50 г;
цукрова пудра — 30 г;
куркума – 0,5 ч. л.;
вершки — 240 мл;
желатин — 8 г;
вода — 50 мл.
Кисломолочний сир розділіть на три рівні частини. У першу частину додайте джем, у другу — цукрову пудру та куркуму (вона надасть жовтуватий колір), а третю поки залиште без інгредієнтів.
Гіркий шоколад дрібно порубайте ножем або натріть на тертці. Желатин замочіть у 50 мл холодної кип’яченої води.
Вершки нагрійте в каструлі до появи перших бульбашок. Далі зніміть з вогню й додайте туди желатин. Розмішайте все вінчиком, поки желатин повністю не розчиниться.
У миску із сиром і джемом влийте 80 мл вершків, стільки ж влийте в сир із куркумою та цукровою пудрою. У вершки, які лишилися в каструлі, додайте шоколад і розмішайте до його повного розчинення. Можна поставити на маленький вогонь.
Влийте шоколадну масу в миску із сиром без добавок. Збийте вміст кожної миски із сиром блендером.
Форму для паски або глибоку миску (якщо немає форми) вистеліть вологою марлею.
Викладіть сирну масу з усіх трьох мисок у форму пошарово в будь-якому порядку за бажанням. Накрийте верхівку форми вільними краями марлі та приберіть у холодильник на 10-12 годин. Потім дістаньте паску з форми й подавайте до столу. Можна прикрасити розтопленим шоколадом.
Джерело: Фокус