Курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі: ідеальне м'ясо до будь-якого гарніру
Просмотров: 340
30 квітня 2024 23:15
Якщо приготувати курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі, ви отримаєте неймовірно смачну та вишукану страву, здивувавши всіх поєднанням інгредієнтів і кінцевим результатом.
Приготоване в такий спосіб куряче м'ясо виходить соковитим, смачним та ідеально підходить до будь-якого гарніру. Як його зробити, розповіли в блозі "Консервація та кулінарія".
Курячі стегна в гарбузово-сметанному соусі
Інгредієнти:
курячі стегна — 3 шт;
гарбуз — 200 г;
цибуля — 80 г;
томатна паста — 1 ст. л;
сметана — 2 ст. л;
олія рослинна — 2 ст. л;
лавровий лист — 2 шт;
сіль;
перець чорний мелений;
вода гаряча — 300 мл.
Спосіб приготування:
- Гарбуз очистити від шкірки, м'якоть натерти на середній тертці. Цибулю порізати маленькими кубиками.
- Сковорідку прогріти і змастити олією, викласти стегна, обсмажити на сильному вогні по кілька хвилин з кожного боку, щоб курка злегка підрум'янилася. Перекласти їх на тарілку.
- У ту саму сковороду викласти гарбуз і цибулю, обсмажити 3 хвилини, помішуючи. Потім додати до нього сметану і томатну пасту.
- Влити гарячу воду, додати сіль, перець і лавровий лист. Перемішати, довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні 10 хвилин.
- У соус викласти курку, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 35–45 хвилин.