Рецепт заварної лимонної паски
Блогерка Оля Борачкова поділилася рецептом смачної лимонної паски.
Інгредієнти:
- молоко 250 мл
- борошно 550 г
- цукор 140 г
- живі дріжджі 40 г
- яйця 2 шт.
- жовтки 3 шт.
- вершкове масло 100 г
- олія 1 ст. л.
- сіль дрібна
- цедра 1 великого лимона
- лимонний курд
- родзинки 100 г
- білок 50 г
- цукор 80 г
- мигдальне борошно 30 г
- мигдальні пластівці
До 125 г теплого молока (не вище 30 градусів) додати дріжджі та 1 ст. л цукру, вимішати, накрити та дати підійти (10-15 хв.).
Закип‘ятити 125 г молока та залити ним 50 г борошна. Швидко перемішати та охолодити.
Додати заварну масу до опари, вимішати і дати ще раз підійти (10-15 хв.).
Яйця та жовтки збити з цукром до стійкої пишної маси.
До опари додати яєчну суміш та 500 г борошна. Замісити тісто (до гладкого та елестичного стану!)
Додати масло кімнатної температури (щоб було м‘яким!) та ложку олії і ще раз добре вимішати (у комбайні мішати загалом 30 хв)
Накрити та дати підійти годину-півтори.
Тісто, яке добряче підійшло (на відео видно), поділити на 5 порцій та додати родзинки, легенько обімнути та викласти у змащені маслом форми (в мене паперові, діаметром 8,5 см).
Дати тісту ще раз добре підійти (30 хв.).
Приготувати франжипан: вимішати ложкою білок, цукор та борошно, та акуратно викласти (бажано кондитерським мішком) на пасочки, посипати мигдалем.
Випікати у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів, запхати пасочки, а потім зменшити до 160 градусів (режим верх-низ без конвекції).
Випікати приблизно 40 хвилин.
Охолодити, а потім начинити лимонним курдом.
Джерело: ТСН